Petition update

Međunarodni dan svjesnosti o oštećenima od cjepiva 2017/ Italija/ Njemačka/ Švedska

Europski forum za vigilanciju cjepiva

May 28, 2017 — Dragi prijatelji!
U subotu 3. lipnja 2017. obilježava se međunarodni Dan svjesnosti o oštećenima od cjepiva. U gradovima širom Europe organiziraju se prosvjedi. Da biste vidjeli popis i sudjelovali u nekom od njih, posjetite službenu stranicu "Light the Candle" i dok ste ondje svakako kliknite na virtualnu svijeću. Mnogi će upaliti prave svijeće u znak suosjećanja i potpore za sve žrtve cijepljenja. Molimo vas da nam se pridružite. Evo zašto je to važno:
Upravo u vrijeme kad je Sveučilište Jackson State iz Mississippija u SAD-u objavilo istraživanje kojim je utvrđeno da necijepljena djeca imaju bitno nižu stopu kroničnih bolesti od cijepljene djece (https://worldmercuryproject.org/news/unvaccinated-children-much-lower-rates-chronic-illness-jackson-state-study-finds/), talijanska je vlada izglasala zakon kojim se sva cjepiva iz programa cijepljenja proglašavaju obveznima i bit će uvjet za pohađanje vrtića i škola te pristupanje ispitima (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-39983799): ovo je šokantno kršenje temeljnih ljudskih prava! Ovaj zakon još nije stupio na snagu, ali hoće, i sada je pravo vrijeme za žestoko prosvjedovanje.
Nijemci također sve jače pritišću roditelje, ne toliko jako kao Talijani, no uskoro na snagu stupa novi zakon kojim se najavljuju kazne roditeljima koji ne obave obvezno savjetovanje o cjepivima (Impfberatung), a nedonošenje potvrde o obavljenom savjetovanju kao posljedicu može imati visoku kaznu i izbacivanje djeteta iz vrtića (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-40056680?ocid=socialflow_facebook&ns_mchannel=social&ns_campaign=bbcnews&ns_source=facebook.)
Šveđani su, s druge strane, odbili prijedlog zakona sa 7 odredbi kojima bi se poticalo prisilno cijepljenje. Švedski je Parlament, naime, ustvrdio da su mjere prisile u politici cijepljenja u suprotnosti s ustavnim pravima građana Švedske: (http://www.ageofautism.com/2017/05/sweden-votes-down-mandatory-vaccination.html).
Zato: bravo za Švedsku, a tužan dan za demokraciju i slobodu izbora u Italiji i Njemačkoj. Nadamo se da talijanski narod može natjerati svoju vladu da povuče ovakav sramotni zakon prije negoli bude unesrećeno i oštećeno, a da će i njemačka vlada odustati od novčanog kažnjavanja roditelja.
Molimo vas da 3. lipnja barem zapalite svijeću za oštećene cjepivima. Light a candle!

Europski forum za vigilanciju cjepiva - European Forum for Vaccine Vigilance - EFVV

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.