Demirtaş Eşbaşkanımızdır

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 200.

Biz aşağıda imzaları bulunanlar HDP içindeki Demirtaş’ın Eşbaşkanlığı konusundaki tartışmaları endişe ile izliyoruz.

Demirtaş, Türkiyede Demokrasi mücadelesinin simgesidir. Siyasi iktidarın korkulu rüyasıdır ve susturulmak için hapse atılmıştır. Ondan korktukları için bir yıldır mahkemeye dahi çıkartamıyorlar. Siyasi iktidarın elinde tutsak olan Demirtaş, elbette ki aday olmayacağını açıklayacaktır, bizler bunu anlayışla karşılarız gereken bir davranıştır. Bizden de beklenen doğru tavır , onu yanlız bırakmayacağımızı, Eşbaşkanımız olduğunu ve onu siyasi iktidara yem ettirmeyeceğimizi ilan etmektir.

Demirtaş'ı, yalnız bırakmak, siyasi iktidarın HDP ve Demirtaşı susturma operasyonuna destek vermek ve ortak olmaktır. Bu hiç bir HDP'liye yakışmaz.

HDP Kongre üyelerinden Demirtaş'ı aday göstermelerini bekliyoruz. HDP'li olsun olmasın, demokrasiye inanan herkesi bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz.

Demirtaş Eşbaşkan Kalmalıdır Girişimi

Heute: Oguz verlässt sich auf Sie

Oguz Güner benötigt Ihre Hilfe zur Petition „HDP Kongresi: Demirtaş Eşbaşkanımızdır”. Jetzt machen Sie Oguz und 158 Unterstützer/innen mit.