Петиция закрыта

Politicians of democratic countries, demand to free Donbas hostages

Эта петиция собрала 1 233 подписанта

Українською нижче

An open appeal to French President Francois Hollande, the Acting French Foreign Minister, German chancellor Angela Merkel, German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier, US President Barack Obama, the US State Secretary John Kerry, the US Ambassador to the UN Samantha Power, PACE President Pedro Agramunt, Prime Minister of Canada Justin Trudeau, Canadian Foreign Minister Stéphane Dion, Japanese Foreign Minister Fumio Kishida, Prime Minister of Japan Naikaku-sōri-daijin, Australian Foreign Minister Julie Bishop, Australian Prime Minister Malcolm Turnbull, European Council President Donald Tusk, High Representative on Common Foreign and Security Policy/Vice-President of the European Commission Federica Mogherini, to EU countries, and all politicians worldwide,
Copy: President of the Russian Federation Vladimir Putin, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, Permanent Representative of the Russian Federation to the EU Vladimir Chizhov

The Minsk-2 agreements were signed one year ago. They were supposed to stop the fire between the Armed Forces of Ukraine and the militants of the "Donbas republics" which were created by Russia. After this, captive soldiers and civilians should have been freed in Donbas immediately.

But till this day, 140 people are imprisoned in the dungeons of Donbas republics, according to official data alone. In reality, their number is much higher and grows each day. Among them are journalists, researchers, volunteers, even pregnant women.

For months they sit in abandoned cellars and basements, which are unsuitable for the shortest of detentions. Many are being cruelly tortured. Every day these people struggle for their survival.

This is all taking place in Europe, today.

13 more people are imprisoned in Russia and 8 more in occupied Crimea on political motives. Their fates have also become the subject of bargaining.

We address politicians of democratic countries with a request to step in to protect these people who are deprived of their voices. The demand to free political prisoners must be forthright. It cannot be bound to the implementation of other clauses of the Minsk agreements.

These people may not live to the next round of negotiations. Help them return home alive!

#FreeDonbasHostages

Note. On 12 February 2016, take part in the online flashmob to tell the world about the problem: http://bit.ly/freedonbashostages

Відкрите звернення до французького Президента Франсуа Олланда, виконуючого обов'язки міністра закордонних справ Франції, німецького Канцлера Ангели Меркель, міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, посла США до ООН Саманти Пауер, Президента США Барака Обами, Державного Секретаря США Джона Керрі, Президенту ПАРЄ Педро Аграмунта, прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, міністра закордонних справ японії Кисида Фуміо, прем'єр-міністра Японії Наїкаку-сорі-даїджіну, прем'єр міністру Австралії Малколму Турнбулу, міністра закордонних справ Австралії Джулії Бішоп, Президента Європейської Ради Дональда Туска, верховного представниа Європейського союзу із питань закордонних справ Федерики Могерині, до країн-членів ЄС, і всіх політиків по всьому світу,

Копія: Президенту Російської Федерації Владіміру Путіну, міністру закордонних справ Росії Сєргею Лаврову, постійному представникові Російської Федерації в ЄС Владіміру Чижову,

Рік тому відбулося підписання Мінських домовленостей. Вони мали зупинити вогонь між збройними силами України та бойовиками “донбаських республік”, які були створені Росією. Після цього мали невідкладно звільнити всіх військових та цивільних заручників на Донбасі.
Але досі в полоні бойовиків на окупованій території тільки офіційно знаходяться 140 людей. Насправді, їх кількість значно більша, і зростає. Серед них журналісти, вчені, волонтери. Навіть вагітні жінки.

Вони місяцями сидять в занедбаних підвалах та погребах, непридатних навіть для короткочасного утримання людей. Багатьох жорстоко катують. Кожен день ці люди боряться за своє виживання.
Усе це відбувається в Європі. Сьогодні.
Ще 13 людей знаходяться в ув’язненні за політичними мотивами в Росії та 8 в окупованому Криму. Їх долі також стали предметом торгу.
Ми звертаємося до політиків демократичних країн із проханням виступити на захист людей, позбавлених голосу. Вимога звільнення заручників має звучати категорично. Її не можна прив’язувати до виконання інших вимог Мінських домовленостей.

Ці люди можуть просто не дожити до чергового раунду переговорів. Поверніть їх додому живими!

#FreeDonbasHostages

Примітка. 12 лютого візьміть участь в онлайн флешмобі, щоби розповісти світові про проблему: http://bit.ly/freedonbashostages

Cегодня Alya рассчитывает на вас

Alya Shandra нуждается в вашей поддержке петиции «Francois Hollande, politicians of democratic countries, demand to #FreeDonbasHostages». Alya и 1 232 участника этой кампании рассчитывают на вас сегодня.