Anulați împușcarea câinilor maidanezi în Cahul - Отменить отстрел собак в Кагуле.

0 людей подписали. Следующая цель: 1 500

ro/ru

Stimați membri ai Consiliului municipal Cahul,

Intervenim cu rugămintea să anulați decizia din data de 10/03/17, cu privire la împușcarea câinilor vagabonzi.

Motivul fiind că această decizie încalcă legislația Republicii Molodova despre utilizarea armei de foc într-un loc public și articolul 157 "Cruzimea față de animale" din Codului contravențional, și afectează, de asemenea, starea fizică și psihică a societății, și oferă un exemplu prost pentru generația tânără.

De asemenea, ținem să menţionăm că împușcarea câinilor nu va rezolva problema animalelor fără stăpân pe termen lung, pentru că este o luptă cu consecințele, mai degrabă, decât cu cauza apariției lor, și după un timp problema reapare.

Noi suntem conștienți de potențialul pericol al câinilor maidanezi, însă soluțiile ar trebui să fie umane.

Reieșind din aceasta, vă rugăm să întreprindeţi următorii pași:

1. Anularea acestei decizii

2. Adunarea unei mese rotunde cu instituții de profil și cu participarea obligatorie a organizatiilor de protecție a animalelor, pentru a elabora setul necesar de măsuri, cum ar fi:
- Înregistrarea obligatorie a animalelor de companie,
- Introducerea programelor de sterilizare,
- Interzicerea întreţinerii și reproducerii câinilor pe șantierele de construcții,
- Introducerea și formarea unei metode umane de capturare a animalelor,
- Controlul public
- Și alte măsuri necesare

3. A aproba planul și termenii punerii lui în aplicare.

Și doar atunci, această problemă poate fi rezolvată – fără violență, cruzime, și prin aplicarea experienței și metodelor moderne ale țărilor mai dezvoltate.

Sperăm la înțelegerea Dumneavoatră și la punerea în aplicare a planului necesar de acțiune.

Mișcarea pentru Protecția Animalelor "Societatea Umana".

...................................................................................................................

ру.

Уважаемый Муниципальный Совет г. Кагула, просим вас отменить решение от 10.03.17, касаемо отстрела бездомных собак.

Данное решение нарушает Законодательство Республики Молодова об использование огнестрельного оружия в общественном месте и статью 157 "Жестокость к животным" Кодекса о Правонарушениях, а также влияет на физическое и психологическое состояние общества и подает плохой пример подрастающему поколению.

Также заявляем, что отстрел собак не решит вопрос с бездомными животными в корне, потому как является борьбой со следствием, а не с причиной их возникновения, и через время данная проблема появится вновь.

Исходя из этого, просим вас принять следующие шаги:
1. Отменить данное решение.
2. Собрать круглый стол из профильных учреждений с обязательным участием организации по защите животных для выработки необходимого комплекса мер, таких как:
- обязательная регистрация домашних животных,
- введение программы по стерилизации,
- запрет содержания и разведение собак на стройках,
- введение и обучение гуманного метода отлова животных,
- общественный контроль,
- и другие необходимые меры.
3. Утвердить данный план и сроки его реализации.

И только тогда данная проблема сможет быть решена.
Без насилия, без жестокости и внедряя современный опыт цивилизованных стран.

Мы надеемся на ваши понимания и на реализацию необходимого плана действий.
Движение по защите животных "Societatea Umana".

Cегодня Societatea Umana рассчитывает на вас

Societatea Umana нуждается в вашей поддержке петиции «Anulați împușcarea câinilor maidanezi în Cahul - отменить отстрел собак в Кагуле.». Societatea Umana и 1 164 участника этой кампании рассчитывают на вас сегодня.