Уволить Григория Суркиса из УЕФА

0 людей подписали. Следующая цель: 500

The vice-president of UEFA, a citizen of Ukraine, Grigory Surkis is openly lobbying interests of the Russian Federation.

He helped Russia to get the right to host the 2018 World Cup. He also did everything possible for Russia to retain this right, despite FIFA's intentions to transfer the World Cup to another country due to the aggression of the Russian Federation against Ukraine.

Surkis personally met with Putin in St. Petersburg in 2015.

Surkis also made visits to Rostov on the Don after the Maidan events, along with Viktor Medvedchuk, who is a  godfather of the President of the Russian Federation Vladimir Putin. It is highly likely that such visits were aimed at supporting the runaway President of Ukraine Viktor Yanukovych, who called on the Russian Federation to send troops to the Donbas.

At Ukrainian television channels controlled by Medvedchuk, today in the interests of Surkis Ukrainian football and Ukraine as a whole are being systematically discredited.

We, the people of a country that is at war with the Russian Federation, are convinced that a person representing the interests of an aggressor country has no rights to hold a position in UEFA on the quota of Ukraine.

We demand:

- to deprive Grigory Surkis of his powers in UEFA by dismissing him from the position of Vice-President ahead of schedule.

- to forbid Grigory Surkis on behalf of Ukraine to hold any positions in international football organizations for an unlimited period.

_______________________

Вице-президент УЕФА, гражданин Украины, Григорий Суркис откровенно лоббирует интересы Российской Федерации.

Он помогал России получить право проведения Чемпионата мира  по футболу - 2018. Также он сделал все возможное, чтобы Россия сохранила за собой это право, несмотря на намерения, ФИФА передать ЧМ-2018 другой стране по причине агрессии Российской Федерации в отношении Украины.

Суркис лично встречался с Путиным в Санкт-Петербурге в 2015.

Суркис также совершал визиты в Ростов на Дону после событий Майдана вместе с кумом Президента РФ Владимира Путина – Виктором Медведчуком. Много вероятно, что такие визиты имели целью поддержать беглого Президента Украины Виктора Януковича, который  призывал РФ ввести войска на Донбасс.

На украинских телеканалах, подконтрольных Медведчуку сегодня в интересах Суркиса систематически дискредитируются украинский футбол и Украина в целом.

МЫ, НАРОД ВООЮЩЕЙ С РФ СТРАНЫ, убеждены, что человек, представляющий интересы страны-агрессора не имеет права занимать должность в УЕФА по квоте Украины.

Мы требуем:

- лишить Григория СУРКИСА полномочий в УЕФА, досрочно  уволив его с должности Вице-президента.

- запретить Григорию СУРКИСУ от имени Украины занимать какие-либо должности в международных футбольных организациях на неограниченный срок.

Cегодня Ирина рассчитывает на вас

Ирина Макарова нуждается в вашей помощи с петицией «УЕФА: Уволить Григория Суркиса из УЕФА». Ирина и 336 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.