Петиция закрыта

Просьба скіраваць слова Пастыра

Эта петиция собрала 340 подписантов

Ваша Эксцэленцыя!

Некалькі дзён таму дзейным кіраўніком нашай дзяржавы А.Г. Лукашэнка была зробленая заява пра затрыманне "аднаго са здраднікаў, які ў спецслужбах служыў і быў праз прадстаўнікоў каталіцкай царквы звязаны з замежнымі дзяржавамі, і не толькі здаваў інфармацыю, але з-за яго дзейнасці пацярпелі людзі, якія працуюць за мяжой” (інфармацыю пра заяву можна знайсці ў Інтэрнеце (http://www.youtube.com/watch?v=glx8WH3WMF4).

Гэтая навіна набыла вялікі розгалас у Сеціве. Журналісцкія каментары гучаць наступным чынам: “Лукашэнка: Мы злавілі здрадніка, які праз Касцёл быў звязаны з замежжам” (http://nn.by/?c=ar&i=113174); “Лукашенко обвинил Католическую церковь в помощи иностранным разведкам” (http://telegraf.by/2013/07/lukashenko-obvinil-katolicheskuyu-cerkov-v-pomoschi-inostrannim-razvedkam ) і г.д..

Праз некалькі гадзін пасля заявы А.Г. Лукашэнкі факт затрымання кс. Уладзіслава Лазара падцвердзіў часова выконваючы абавязкі прэс-сакратара пры ККББ кс. Юрый Санько (http://news.tut.by/society/359446.html).

Мы, каталікі Беларусі, просім скіраваць Вашае слова як Пастыра Мінска-Магілёўскай архідыяцэзіі ў якасці супрацьдзеяння плёткам, нагаворам і непаразуменням, якія ганьбяць рэпутацыю Каталіцкага Касцёла ў Беларусі, а таксама скарыстаць Вашыя ўплыў і аўтарытэт для недапушчэння фальсіфікацыі справы і хлуслівага абвінавачвання. Ваша Эксцэленцыя, мы чакаем цвёрдай і паслядоўнай пазіцыі, бо наш Збавіцель заклікаў зло называць злом, а дабро - дабром.

Cегодня Андрэй рассчитывает на вас

Андрэй Кеўліч нуждается в вашей помощи с петицией «Просьба скіраваць слова Пастыра». Андрэй и 339 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.