Петиция закрыта
Направлено: Мітрапаліт Мінска-Магілёўскі Тадэвуш Кандрусевіч и еще 1

Просьба скіраваць слова Пастыра

Ваша Эксцэленцыя!

Некалькі дзён таму дзейным кіраўніком нашай дзяржавы А.Г. Лукашэнка была зробленая заява пра затрыманне "аднаго са здраднікаў, які ў спецслужбах служыў і быў праз прадстаўнікоў каталіцкай царквы звязаны з замежнымі дзяржавамі, і не толькі здаваў інфармацыю, але з-за яго дзейнасці пацярпелі людзі, якія працуюць за мяжой” (інфармацыю пра заяву можна знайсці ў Інтэрнеце (http://www.youtube.com/watch?v=glx8WH3WMF4).

Гэтая навіна набыла вялікі розгалас у Сеціве. Журналісцкія каментары гучаць наступным чынам: “Лукашэнка: Мы злавілі здрадніка, які праз Касцёл быў звязаны з замежжам” (http://nn.by/?c=ar&i=113174); “Лукашенко обвинил Католическую церковь в помощи иностранным разведкам” (http://telegraf.by/2013/07/lukashenko-obvinil-katolicheskuyu-cerkov-v-pomoschi-inostrannim-razvedkam ) і г.д..

Праз некалькі гадзін пасля заявы А.Г. Лукашэнкі факт затрымання кс. Уладзіслава Лазара падцвердзіў часова выконваючы абавязкі прэс-сакратара пры ККББ кс. Юрый Санько (http://news.tut.by/society/359446.html).

Мы, каталікі Беларусі, просім скіраваць Вашае слова як Пастыра Мінска-Магілёўскай архідыяцэзіі ў якасці супрацьдзеяння плёткам, нагаворам і непаразуменням, якія ганьбяць рэпутацыю Каталіцкага Касцёла ў Беларусі, а таксама скарыстаць Вашыя ўплыў і аўтарытэт для недапушчэння фальсіфікацыі справы і хлуслівага абвінавачвання. Ваша Эксцэленцыя, мы чакаем цвёрдай і паслядоўнай пазіцыі, бо наш Збавіцель заклікаў зло называць злом, а дабро - дабром.

Эта петиция была доставлена:
  • Мітрапаліт Мінска-Магілёўскі
    Тадэвуш Кандрусевіч
  • Мітрапаліт Мінска-Магілёўскі
    Тадэвуш Кандрусевіч

Ініцыятыва "За вызваленне кс.У.Лазара" с одной лишь подписью создал(а) эту петицию, которую на данный момент уже поддержали 342 человека. Создайте вашу петицию для того, чтобы добиться важных для вас перемен.

Cегодня Ініцыятыва рассчитывает на вас

Ініцыятыва "За вызваленне кс.У.Лазара" нуждается в вашей поддержке петиции «Просьба скіраваць слова Пастыра». Ініцыятыва и 341 участник этой кампании рассчитывают на вас сегодня.