Ми, доле-потписани грађани Србије, захтевамо од председника Томислава Николића, Владе Р. Србије и осталих државних институција Републике Србије, да ЗАБРАНЕ рад НВО - "Фонд за хуманитарно право" и РЕКОМ-а на чијем челу се налази извесна Наташа Кандић!

Петиция закрыта

Ми, доле-потписани грађани Србије, захтевамо од председника Томислава Николића, Владе Р. Србије и осталих државних институција Републике Србије, да ЗАБРАНЕ рад НВО - "Фонд за хуманитарно право" и РЕКОМ-а на чијем челу се налази извесна Наташа Кандић!

Эта петиция собрала 428 подписантов
Создано
Направлено:
Председнику Р. Србије Томиславу Николићу и

Почему эта петиция важна

Автор: Geto Srbija

Оцењујемо да поменути "Фонд за хуманитарно право", РЕКОМ (тзв. „међународна комисија за истину“) као и извесна Наташа Кандић НИСУ компетентни да се на објективан и професионалан начин баве узроцима, током и последицама ратова на територији бивше СФРЈ деведестих година прошлог века.

Фонд за хуманитарно право је основала Наташа Кандић 1992. године са прокламованим циљем документовања „нечувених кршења људских права“ која су масовно чињена током оружаних сукоба у Хрватској, Босни и Херцеговини и касније на Косову.

Од оснивања Фонда на његовом челу је Наташа Кандић. Пошто се ради о невладиној организацији непрофитног типа, Фонд се издржава од донација и добровољних прилога, "бар би тако требало да буде".

Главни финансијери Фонда све ове године су "Савет Европе", "Национална задужбина за демократију" (НЕД) из Сједињених Држава, Фонд за отворено друштво који финансира "Џорџ Сорош", "Шведска међународна агенција за развој и сарадњу" (СИДА), "Шведски хелсиншки комитет за људска права" и други.

Фонд за хуманитарно право (ФХП) и Наташа Кандић прикривају од очију јавности, јер показују како је уистину замишљен и колико је штетан механизам РЕКОМ-а (тзв. „међународне комисије за истину“) где активно учествује и службени Београд преко судије Синише Важића.

Проблем на који је својевремено указао и ванредни професор Правног факултета у Новом Саду, др Бранислав Ристивојевић („РЕКОМ или да ли историјске чињенице могу постати правоснажне?“) састоји се и у томе што „РЕКОМ хоће да буде коначни арбитар наше историје тако што ће забранити историчарима да пишу о историји последњих ратова вођених на простору бивше Југославије, а обичним људима да о томе расправљају, размишљају, говоре.

РЕКОМ ће то чинити тако што ће предвиђеном надлежношћу прво ‚утврдити‘ историјску ‚истину‘ о узроцима ратова, а затим покушати да забрани да се о тако утврђеној ‚истини‘ говори, пише, расправља, дебатује или наглас размишља…

РЕКОМ-ов крајњи циљ, са оваквом надлежношћу, јесте да забрани слободу говора људима у државама на простору бивше Југославије када су у питању историјске квазиистине које ово тело утврди…“

Наташа Кандић, и њен Фонд за хуманитарно право, дебело су плаћени да оправдају агресију САД и њихово уплитање на Балкану, тако што је госпођа Наташа имала задатак да што већи број Срба осуди као злочинце, а Србе на тај начин прикаже као геноцидан народ.

Истинитост горе-наведених података се увек и у сваком тренутку може проверити и потврдити.

Сматрамо да су неведене чињенице више него довољне за што хитнију ЗАБРАНУ рада поменутог "ФХП" и "РЕКОМ"-а, и за покретање истраге надлежног тужилаштва, због кршења Устава Р. Србије и других закона Републике, као и отвореног деловања против националних интереса грађана и државе Србије.

 

Петиция закрыта

Эта петиция собрала 428 подписантов

Расскажите о петиции