Захистити вовка та барсука.

0 людей подписали. Следующая цель: 15 000

Прошу заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка підтримати проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)».

Досі Мінагрополітики стоїть на позиції варварського знищення популяції вовка на території України та сприяння діяльності мисливсько-випробувальних станції.

У листі Мінагрополітики №37-14-6/17973 від 28.07.2017 р. до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, заступник Міністра Максим Мартинюк заперечує запропоновані зміни щодо використання диких тварин на притравочних станція та вилучення вовка зі списку так званих «шкідливих» тварин.

Фактично Мінагрополітики ігнорує рекомендації Міністерства екології та природних ресурсів Україні (Лист №19642\09\10-12 від 05.10.2012), де йде мова про наступне «Просимо розглянути можливість внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» у частині виключання вовка з числа хижих та шкідливих тварин…».

В листі Інституту зоології ім.Шмальгаузена, за підписом директора інституту члена -корресподента НАН України І.А.Акімова задекларовано наступне «Фахівці Лабораторії мисливських ресурсів України Інституту зоології ім.І.І.Шмальгаузена НАН України та Експертної групи з хребетних при Національній комісії з питань Червоної книги вважають за доцільне рекомендувати наступні зміни до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» з метою усунення розбіжностей щодо статусу вовка та підвищення ефективності боротьби з браконьєрством в цілому: 1. Вивести вовка Canis Lupus зі списку шкідників…., анулювати видачу премій за його відстріл…».

Дані Мінагрополітики з приводу того, що вовк є розповсюдником сказу не відповідають дійсності.  У листі  Державної ветеринарної та фіто санітарної служби (лист №15-9-1-20/740 від 23.01.2013) мова йде про наступне, «у 2012 році виявлено 1727 випадків захворювання тварин на сказ. За даний період захворіло: лисиць – 739, собак – 357, котів – 548, ВРХ – 204, ДРХ – 25, свиней – 1, коней – 7, вовків – 11».

Згідно проекту закону у ст. 20 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» пропонується внести заборону на використання на випробувальних станціях занесеного до списку 2 Бернської конвенції та в Червону книгу України тхора (степовий та лісовий (чорний), а також борсука, який був внесений у третє видання Червоної книги України, а також є об’єктом охорони Червоної книги Криму. Також він занесений до Регіональних списків рідкісних тварин в Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Львівській та інших областей.

Негуманною є позицією Мінагрополітики щодо підтримки існування так званих станцій притравки на диких тварин та збереження притравки на борсука.

«На думку Мінагрополітики, не є за доцільне внесення змін до статті 20 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» щодо заборони використання та утримання борсуків на мисливських випробувальних станціях, а також для проведення іспитів, змагань і притравки мисливських собак. Оскільки на сьогодні борсук є об’єктом полювання, тому племенні кінологічні заходи (притравка, іспити, змагання) по даному виду звіра є невід’ємною частиною раціонального використання борсука під час полювання».

Це протирічить Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та статті 299 Кримінального кодексу України про відповідальність за цькування однієї тварини на іншу.

Cегодня Natalia рассчитывает на вас

Natalia Vishnevska нуждается в вашей помощи с петицией «Максим Мартинюк заступник міністра Мінагрополітики України: Захистити вовка та барсука.». Natalia и 13 839 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.