Направлено: Верховная Рада Украины

Блогери України проти утисків свободи слова

0 человек подписали. Следующая цель: 150 000

Ми, незалежні журналісти і блогери України, заявляємо, що політика чинного Президента Петра Олексійовича Порошенка привела до деградації в нашій країні ключових демократичних інститутів, особливо свободи слова. Ми стверджуємо, що з 2014 року в Україні встановилася всебічна диктатура Президента Петра Порошенка, а конституційні права громадян грубо порушуються.
У зв'язку з цим ми звертаємося до спецпредставника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера, Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини Заєд Раад аль-Хусейна, Голови ОБСЄ Себастьяна Кертіуса, виконавчого директору «Human Rights Watch» Кеннета Рота, секретаря «Репортерів без кордонів» Роберта Менара, а також депутатів Верховної Ради України з вимогою створення тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинів Президента Петра Порошенка щодо свободи слова в Україні, а також ініціювання процедуру його імпічменту через постійне порушення ним Конституції і Кримінального Кодексу України з метою узурпації влади і особистого збагачення.
За час перебування Петра Порошенка при владі офіційно задокументована загибель 12 журналістів, включаючи показові вбивства таких відомих журналістів, як Олесь Бузина і Павло Шеремет. Ми особливо підкреслюємо, що виконавці і замовники даних вбивств досі не знайдені. Згідно зі статистичними даними, рівень розкриття злочинів проти журналістів в Україні становить всього лише 8%.
З іншого боку, за цей же час в Україні було винесено близько 40 обвинувальних вироків за пости в соціальних мережах. За перше півріччя 2017 року задокументовано 122 порушення свободи слова. У таких ключових ЗМІ, як «Страна.ua», «Вести», «Українська правда», «ZIK» проводилися незаконні обшуки. Також в даний час показово піддаються переслідуванням з боку влади відомі журналісти Ігор Гужва, Руслан Коцаба, Василь Муравицький. Аналогічний тиск чиниться і проти іноземних журналістів. Так, співробітники Служби безпеки України незаконно депортували журналістів Марію Князеву, Тамару Нерсесьян і Анну Курбатову.
Ми нагадуємо, що згідно зі статтею 15 Конституції України суспільне життя в країни грунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова. Цензура заборонена. Держава гарантує свободу політичної діяльності, не забороненої Конституцією і законами України. Також відповідно до статті 34 громадянам гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Названі нами приклади переслідування журналістів показують, що дані положення Конституції грубо порушені, а керівництво України в особі Президента свідомо заохочує цю тенденцію.
У зв'язку з цим, відповідно до статті 111 Конституції України, яка говорить, що Президент України може бути усунутий зі своєї посади в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого правопорушення. Ми вважаємо, що злочинна діяльність Петра Порошенка є достатньою підставою для процедури його імпічменту . Додатковим доказом провини керівництва України є позиція Міжнародного Комітету Захисту Журналістів, який засудив утиски репортерів в Україні.
Особливу заклопотаність журналістів і всього світового співтовариства викликає діяльність підконтрольного чинному главі МВС Арсену Авакову сайту «Миротворець». Незважаючи на багаторазові заклики міжнародних структур ООН та країн-членів G7 закрити даний ресурс, сайт продовжує працювати, і кількість його «арештантів» щодня збільшується. Також серйозну стурбованість суспільства викликала заборона, накладена Петром Порошенком, діяльності на території країни таких ключових соціальних мереж, як «ВКонтакте» і «Одноклассники».
На нашу думку, вищеперелічена інформація є достатньою для запуску процедури імпічменту Президента Порошенко. Ми вимагаємо від світової спільноти і депутатів Верховної Ради України внести до порядку денного парламенту і прийняти всі необхідні законодавчі акти для врегулювання процедури імпічменту президента Петра Порошенка з метою подальшого ініціювання даної процедури.
Закликаємо міжнародне співтовариство чинити тиск на українську владу в особі Президента Петра Порошенка і захистити свободу слова в Україні, не допустивши формування аналога КНДР в серці Європи.

Эта петиция будет доставлена:
  • Верховная Рада Украины

Таня Молотова с одной лишь подписью создал(а) эту петицию, которую на данный момент уже поддержали 101 944 человека. Создайте вашу петицию для того, чтобы добиться важных для вас перемен.

Cегодня Таня рассчитывает на вас

Таня Молотова нуждается в вашей поддержке петиции «Блогери України проти утисків свободи слова». Таня и 101 943 участника этой кампании рассчитывают на вас сегодня.