Prof. Dr. Büşra Ersanlı
  • Petitioned T.C Adalet Bakanlığına;

This petition was delivered to:

T.C Adalet Bakanlığına;

Prof. Dr. Büşra Ersanlı

1. Marmara Üniversitesi
    2. Petition by

Marmara Üniversitesi

Istanbul, Turkey

Türkiye'de ve uluslararası akademik çevrelerde yaptığı bilimsel ve toplumsal çalışmalarla tanınan Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün eski Bölüm Başkanı ve Siyaset Bilimi Bölümü hocalarından, KA.DER üyesi ve önceki dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapmış, KA.DER'in Siyaset Okulu projelerinde eğitmen olarak onlarca kadın siyasetçi yetiştiren, BDP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın "KCK" adı verilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınması, hepimizde derin kaygılar yaratmıştır.

Prof. Dr. Büşra Ersanlı hayatı boyunca demokrasi, özgürlükler ve insan hakları için mücadele verdi. Bugün ise hiçbir somut kanıt olmaksızın gözaltına alınmış, çeşitli yandaş gazetelerde terörist yetiştirmekle suçlanmıştır. Bu ithamlar sebebiyle hem kendi akademik kimliği hem de öğrencilerinin onuru zedelenmiştir.

Türkiye'nin eşitlik, barış, sosyal adalet, akademik ve siyasi özgürlükler içinde gerçek bir demokrasiye ulaşması için çabalayan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın bir düşünce suçu zihniyetiyle gözaltına alınması insan haklarına aykırıdır. Ersanlı’nın ciddi ve somut kanıt olmadan gözaltına alınmasını kınıyor ve acilen serbest bırakılmasını talep ediyorum.

Recent signatures

1. Reached 50 signatures

Supporters

Reasons for signing

• sarma sigara ISTANBUL, TURKEY
      • over 2 years ago

in the name of human rights

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.