Otizm ile ilgili akıl almaz sözler eden Fehmi Kaya özür dilesin ve istifa etsin @FatmaSahinASPB
  • Petitioned Fehmi Kaya

This petition was delivered to:

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı
Fehmi Kaya

1. AYŞE SARI
    2. Petition by

AYŞE SARI

ankara, Turkey

Kaya'nın, Yüreğir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak Kültür Evleri'nde otistik çocuklara ücretsiz terapi merkezleri açılacağını, burada otistik çocukları inançlı çocuklar haline getireceklerine yönelik sözleri kabul edilemez. Otizmli çocukların doğuştan ateist olduklarını, Allah inancını bilmediklerini açıklaması son derece yersizdir.

Nisan ayının otizm farkındalık ayı olması bu açıklamaları daha da vahim hale getirmiş otizmin ne olduğunu bilmeyen insanların çocuklarımızı ateist olarak görmesine yol açacak süreci başlatmıştır. Otizm ile ateizmi aynı cümlenin içinde kullanmak bir sosyolog için bilimsel olmasa gerek.

Kendisini otizmli çocuklar konusunda uzman sanan ancak bilimsellikten uzak, akıl dışı açıklamalarla engelli çocuk ailelerini rencide eden bu kişinin bir an önce özür dilemesi ve istifa etmesi bizleri bir nebze olsun rahatlatacaktır.

Recent signatures

1. Reached 3,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• yavuz demireloğlu ANKARA, TURKEY
      • 10 months ago

bende bi engelliyim. yıllardır çekmiş olduğum hastalığım var. ben bu hastalıkla hayata tutunmaya çalışırken. bunun gibi din istismarcısı her şeyi dine yoran bi zihniyetin bu şekilde beni adlandırması gücüme gider. sen kimsinki başımızdaki bu şekil konuşmalara devam ederse aynı yönetimin değişik kurumlarındada bu çeşit olgular sürecektir. senden ala büyük ateistte yok şu tavrınla belli ettin. insanlara saygın olsun

• Taylan Altay ŞENTÜRK İZMIR, TURKEY
      • 11 months ago

Söylenecek pek söz yok aslında. Fakat şunu ayrıca belirtmek lazımdır ki, İslam dini hoşgörü dinidir. Ruhsal veya bedensel özürler İslam dininde kişiyi kafir yapmaz. Ateist olmak ayrı birşeydir. Herşeyden önce bir felsefedir ve sağlıklı karar verebilen bir birey bu felsefeyi kendisi okuyarak, anlayarak ve isteyerek benimser. Otistik çocuklar bu yüzden Ateist değildirler aslında. Özür dilemeli Fehmi KAYA ve istifa etmeli.

• Ayten Biggart ANKARA, TURKEY

ayrımcılığın her tipine HAYIR

• Ziver Şamilova İSTANBUL, TURKEY
      • 11 months ago

engelli çocuğa sahib olduğum için

• Muhammet Yavuz Aşık ANKARA, TURKEY
      • 11 months ago

Yüce Allah insanlara inanmam inanmama özgürlüğü veriyorken ,yer yüzünde Allahlık iddiasında bulunan bu insanların devletin herhangi bir kademesinde yer alması utanç kaynağıdır.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.