Milli Eğitim Bakanlığı: 2013 SBS seviyemize ve amacına uygun değildi. MEB konuyla ilgili gerekeni yapsın.
  • Petitioning Nabi Avcı

This petition will be delivered to:

Milli Eğitim Bakanı
Nabi Avcı
Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanı
Hülya Ertürk Koç
MEB Soru Önergeleri Faaliyet Raporları
Meliha Kirit

1. B Y
    2. Petition by

Körfez, Turkey

2013 SBS gereksiz derecede zor ve geçen yıllara kıyasla adaletsizdir. Sınav kesinlikle amacına uygun değildir. Zor sorular karmaşık bir anlatımla verilmiş ve çocukların kafalarını daha karışmasına ve bu nedenle de hem çok zaman harcayıp hem de paniklemelerine neden olmuştur.

Sınav başarısızlıktan öte bir sene boyunca çalışıp sınava hazırlanan ve kendine güvenen birçok öğrencide psikolojik sorun yaratmıştır. Bu durum psikoljik ve pedogojik açıdan da ele alınmalıdır. Eğitim olanakları görece yetersiz öğrencilerin bu sınavdaki durumu da ayrıca dikkate alınmalıdır.

Sınavın başta matematik olmak üzere zorluk derecesi çok yüksektir. Yaş grubu dikkate alındığında soruların anlatım şekilleri de oldukça karmaşıktır. Sözcük oyunları yapılmış, çok fazla çeldirici ifadeye yer verilmiştir. Sınav kafa karıştırmaya yöneliktir adeta. Bu durum öğrencilerin soruları çözmesini zorlaştırdığı gibi, zaman kaybı ve paniğe neden olmuştur. Uzmanlar da sınavı (özellikle matematik) “zor” olarak değerlendirmişlerdir. Hatta bazı sorularda hatta olduğu iddiası da ortaya atılmıştır. MEB bu konuda gerekeni yapmalıdır.

Bu kampanyanın oluşturulma amacı da gençlerin geleceğini etkileyen tüm bu sorunlara dikkat çekmek ve SBS’nin seviyemize ve amacına uygun olmadığını herkese göstermek ve 2013 puanlama/yerleştirme sistemi ile ilgili yetkililerin bu şikayetleri dikkate almalarını sağlamaktır.

İstikrarlı bir eğitim sisteminin olmayışının faturası gençlere kesiliyor. Tüm bu sorunlar içinde kafamızda çelişkilere neden olan bazı sorular var. Geçmiş yılların sınavlarıyla kendini değerlendiren öğrencilere neden bu kadar zor sınav yapıldı? Neden Tam Puan yapanların hepsi Özel Okul öğrencileri? Okul başarı puanı sisteminin hiçbir haksızlığa, adaletsizliğe mahal vermeyeceğinin garantisini verebiliyor musunuz? Notların şişirilmesinin mümkün olmadığını söyleyebilir misiniz? Okul başarı puanı her sene için nasıl 100 olabiliyor, bunu açıklayabilir misiniz?

Biz aşağıda imzası olan öğrenciler, veliler, öğretmenler ve konuyla ilgili duyarlılığı olan kişiler olarak bu sorulara olumlu cevaplar veremediğimiz ve yukarıda belirtilen sorunların önemine inandığımız için bu kampanyayı imzalamış bulunuyor, MEB’in konuyla ilgili gerekeni en kısa zamanda yapmasını talep ediyoruz.

Recent signatures

1. Reached 20,000 signatures
    2. Bu da bir şeydir ;)

by B Y
      Petition Organizer

http://www.aksam.com.tr/guncel/mebden-sbsye-giren-ogrencilere-kontenjan-mujdesi/haber-225160 Fen ve Sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin Kontenjanları %30 arttırıldı.

MEB'den SBS'ye giren öğrencilere kontenjan müjdesi - Akşam

SBS sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, SBS sonucuna göre öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin kontenjanlarını yüzde 30 artırdı.

3. Reached 12,500 signatures
    4. Yavaş yavaş sesimizi duyurmaya başlıyoruz.

by B Y
      Petition Organizer

http://www.egitimnerede.com/haberler/sbs-adaylarindan-puanlar-dusurulsun-kampanyasi/10162/ Sitesi ,Kampanyamızdan bahsetmiştir.Evet arkadaşlar Kampanyamız yavaş yavaş duyuluyor.Lütfen sadece imza atmakla kalmayın kampanya linkini arkadaşlarınıza ,akrabalarınıza ,tanıdığınız kişilere gönderin.En yakın zamanda Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dan bir açıklama duymak dileğiyle .Hepinize teşekkürler.

5. Reached 3,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Efzanur Özer KAYSERI, TURKEY
      • about 12 hours ago

sınav çok zor sorulmuştu

• EFE ŞENOĞLU İZMİR, TURKEY
      • 9 days ago

bu zulmün 28-29 Nisan'da bize de yapılmaması için ( TEOG SINAVINDA )

• Ece Nur Müftüoğlu GAZIANTEP, TURKEY
      • 11 days ago

• mustafa dalkılıç BALıKESIR, TURKEY
      • 22 days ago

yazık !

• Yılmaz Şahin ANKARA, TURKEY
      • 24 days ago

Haksızın hakkı verilmeli.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.