İBB: Moda Sahil Parkı projesinde aşırı betonlaşmaya dur de
  • Petitioned Kadıköy Belediyesi

This petition was delivered to:

Kadıköy Belediyesi
Kadıköy Belediye Başkanı
Selami Öztürk
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı
İhsan Şimşek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
Kadir Topbaş

İBB: Moda Sahil Parkı projesinde aşırı betonlaşmaya dur de

1. Petition by

Süha Ertekin

İstanbul, Turkey

1.
  2.
March 2013

Victory

Sevgili destekçi, Betonsuz Moda kampanyası için attığınız imza, yaptığınız paylaşımlar ve sahiplenmeniz sayesinde Moda Sahil Parkı için çok güzel kazanımlar elde edildi. Bunun gerçekleşmesini sağladığınız için tebrik ve teşekkür ederim. Cesaret edip bir konu hakkında ses çıkarmanın, “Biz bunun böyle yapılmasını istemiyoruz,” diyerek katılımcı önerilerle geleceğe dair alınacak kararlarda rol oynamanın ve bu sesin arkasından gelecek insanları bulmanın pek de kolay olmadığı bir dönemde, hep beraber çıkardığımız sesin duyulması hepimizin başarısıdır. Demek, sürekli kamusal alanlarımızı yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden savunmamız gerek. Biz de öyle yaparız…Kötü kamu yönetimleri, hoyratlıkları, ancak sessizliğimizle birleşirse etkili olur. Birlikte, BÜYÜK sesimiz oyunu bozar! Moda Sahil Parkı Betonla kaplanmasın diye yola çıktığımızda, projenin ilk haline göre, yaklaşık 24 dönüm olan alanın 10 dönümü betonla kaplanacaktı. İmza kampanyası ve çabalarımız sonucunda, beton sert zemin 4 dönümle sınırlı kaldı. Kampanya süresince geçtiğimiz yolları, kazanımlarımızı, neleri başarıp neleri başaramadığımızı aşağıdaki linkte yer alan dosyada paylaşıyorum. http://bit.ly/BetonsuzModaSonucRaporu Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim. Süha Ertekin

ACİLEN HAREKETE GEÇMELİYİZ!!! Moda Sahil Parkımız hızla betonlanıyor. Parklar kent insanının bir ölçüde de olsa doğayla buluşabildiği yegane alanlardır. Toprağın betonla hapsedilmesi bu olanağı bitirir. Fakat İstanbul kentinde belediyelerin park peyzaj uygulamalarında plak beton uygulamalarının gittikçe artan şekilde yer alması, parkların giderek yok olmasına yol açmakta ve toplum sağlığını tehdit etmektedir.

Bunun son örneği Moda Sahil Parkı'nda yapılmakta olan ve toplamda 4 dönüm toprağı hapsedecek olan betonlama. Acilen bu yanlıştan dönülmezse bu parkta da toprağın suyla, insanın toprakla ilişkisi kesilecek, beton tavalarda emilmeden birikip yansıyan radyasyon sağlığımızı bozacak, bu ortamda yeşil alan bitki kökleri bozulacağından kamyonla getirilip karo karo yapıştırılan futbol sahası çimlerinden ibaret kalacak.

Recent signatures

1. Reached 4,000 signatures
    2. Mıcırlar yığılmış silindir çalışıyor

Petition Organizer

Bugün haberler kötü. 11 itibarı ile işçiler mıcırları yığmış ve silindirler düzletme çalışması yapıyordu. Gerekçe de ne yazık ki Peyzaj Mimarları Odası ile toplantıda projeyi onlar da uygun buldu, iş başlayabilir onayı verdi.
      Keşke tek başıma olmayıp makinaların önünde duran birkaç kişi olabilseydik, yine durmak zorunda kalacaklardı.
      Selamlar

3. MODA SAHİL PARKI’NIN TÜM KULLANICILARINA AÇIK ÇAĞRIDIR!

DOSTLAR!
      FARKINDA MISINIZ?
      MODA SAHİL PARKIMIZ BETONLANIYOR.

24,25 KASIM(Cumartesi, Pazar) 2012 SAAT 10:30’DAN İTİBAREN MODA İSKELESİ VE KOÇO CAFE ÖNÜNDE BULUŞALIM

PARKLARI BETONLAYAN ANLAYIŞA KARŞI ÇIKALIM.
      BETONSUZ PARK İSTEYELİM!

4. İBB-Peyzaj Mimarları Odası görüşmesi

Petition Organizer

Dün Peyzaj Mimarları Odası Başkanı'nın konuyu İBB ile görüşmesi sözkonusu idi. Görüşmeye biz çağrılmadık. Sonucu bildirildi yazılı olarak. Ne yazık ki çok olumlu değil. İBB, Moda Sahil Parkı'nda geçirimsiz sert zemin kaplama, çorap kirleten sıkıştırılmış toprak yolların imhası ve 4 dönüm geçirimsiz beton plak yol yapmak konusunda tek bir adım bile geri atmıyor. Daire Başkanı verdiği sözleri tutmuyor. Ayrıca Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Barış Bey de bunların konuşulduğu ve bana bir rapor olarak yolladığı görüşmenin olumlu geçtiğini düşünüyor.
      Bu nedenle Cumartesi-Pazar parktaki toplanmanın yüksek katılımlı olması ve olayın basında mümkün olduğunca yer bulması çok önem kazanmış durumda.

5. Reached 500 signatures
    6. BETON ZEMİNİN ZARARLARI - TOPRAK ZEMİNİN FAYDASI - 2 - Süha Ertekin

Petition Organizer

Parklara, yeşil alanlara sığınır insan kendini yeniden üretebilmek için.
      Beton baskısından kaçmak ister!
      Gözünü dinlendirmek ister! Göz dinlenmezse, beden dinlenemez. Beton yol üzerinden yansıyan ışınlar gözde stres yaratır.
      Ruhunu sağaltmak ister!
      Bunaldığı sıcaktan, serin bir yere sığınmak ister!
      Parklarda beton yürüme yolları, güneşte ısıtılmış betondan tavalara benzer.
      Spor yapıp, sağlık bulacağım umudu ile gelir insan böyle yerlere.
      Kiremit kırmızısına boyanmış, beton yollar üzerinde koşturursanız insanları, dizlerinde sakatlık oluşturmaya davetiye çıkarırsınız. Betonu boyamak, dizleri kurtarmıyor ne yazık ki!
      Diz sağlığı açısından, toprak ve beton yol arasında dağlar kadar fark vardır!

7. BETON ZEMİNİN ZARARLARI - 1 - Süha Ertekin

Petition Organizer

İnsanın “kent” eylemi, ISI ADASI kavramını doğurur. Global düzeyde, bundan kaynaklı lokal etki, ekolojik dengenin bozulması yönünde olur. Bu yüzden, kent içinde yeşil alan yaratmaya azami çaba göstermeli, gerekmedikçe beton alan yaratmaktan kaçınılmalıdır.
      Kenti oluştururken, kaçınılmaz olarak zaten yaratmak zorunda kaldığımız “geçirgen olmayan” zemin miktarını, hiç olmazsa park, bahçe, rekreasyon alanlarında geçirgen sert zemin ile dengelemeye çalışmalıyız.
      Beton, toprak ve hava arasındaki bağlantıyı keser. Ağaç, bitki köklerine su, hava ulaşamaz. Beton, güneş enerjisini toplar, sonra da uzun süreli kusar. Kökler bu ısıdan zarar görür, yavaş yavaş kurur.
      Kent içinde, betonlama ile sızdırmazlık alanları artıkça, nem artışı ve yağışlarda su baskınları kaçınılmaz olur…

8. Reached 10 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Nil Koprek İSTANBUL, TURKEY
      • 11 months ago

Yeter artık!!! Nefes alamıyoruz!!

• Arda Aydın İSTANBUL, TURKEY
      • 12 months ago

Moda hep doğaldı. Bundan sonra da suni"LEŞ"mesin lütfen

• seçil kınay ISTANBUL, TURKEY
      • 12 months ago

Annem modada oturuyor

• ASİYE ŞAHİN IZMIR, TURKEY
      • about 1 year ago

betondan nefret ettirdiler. her gördükleri boşluğu betonlaştırıyorlar.

• hande oruç İSTANBUL, TURKEY
      • about 1 year ago

Moda benim için hayat...

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.