Gençlik indirimi sadece öğrencilerin değil bütün gençlerin hakkı @TK_TR
  • Petitioning Temel Kotil

This petition will be delivered to:

Genel Müdür
Temel Kotil
Hamdi Topçu
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili
Prof. Dr. Cemal Şanlı

Gençlik indirimi sadece öğrencilerin değil bütün gençlerin hakkı @TK_TR

1. Petition by

Genç Erişim Derneği

Türk Hava Yolları; şirket politikaları gereğince bebeklere, öğrenciliklerini belgelemek kaydıyla 13-24 yaş arası öğrencilere, 65 yaş üstü yaşlılara ve engelli yolcularına çeşitli indirim fırsatları sunuyor. Dış hat uçuşlarında gençlere yönelik olarak da sunulan bazı indirimler yer alsa da, iç hat uçuşlarında, öğrenci olduğunu kanıtlamayan gençler için herhangi bir "gençlik indirimi" söz konusu değil.

Türkiye İstatistik Kurumu “İstatistiklerle Gençlik 2012” raporuna göre ülkemiz toplam nüfusunun 2012 yılı sonu itibariyle %16.6’sını (12.591.641 kişi) 15-24 yaş arası gençler oluşturuyor. Ülke nüfusu içerisinde önemli bir yere sahip olan genç nüfusun hareketliliklerinin sağlanması, kültürel ve sosyal alanlara aktif katılımlarının desteklenmesi ve kolaylaştırılması amacıyla birçok farklı kurum tarafından gençlere yönelik fırsatlar sunuluyor.

İstatistiklerle Gençlik 2012 raporu okullaşma oranı ile ilgili bölümde yer alan verilere göre yükseköğretimde net okullaşma oranı (18-22 yaş grubu) %35. Bunun anlamı; %35 okullaşma oranı dışında kalan gençler, öğrenci indirimi ismiyle uygulanmakta olan indirimlerden faydalanamamaktadır.

Türk Hava Yolları web sitesinde yer alan “Gençlik İndirimi” isimli videoda 25 yaşından küçük olan öğrencilere öğrenciliklerini belgelemek kaydıyla verilebilecek %25 indirim oranından bahsediliyor. Yine aynı videoda; “Bu kampanya ile uçarım, bu da benim hakkım” sözlerinin yer alması, gençlerin indirimli bir şekilde seyahat etmelerinin THY tarafından da bir insan hakkı olarak görüldüğünü düşündürüyor.

Son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu yenilikçi ve dinamik politikalarla bir dünya markası olma yönünde önemli adımlar atarak müşteri memnuniyetini önemseyen  Türk Hava Yolları’ndan 15-25 yaş arası öğrencilere yönelik olarak uygulanan indirimin genişletip, Türkiye’de yaşayan bütün gençlere yönelik uygulayarak tüm gençlerin hareketliliğine destek vermesini ve sektöre öncülük etmesini talep ediyoruz.

Kampanyayı imzaladıktan sonra Facebook, Twitter ve mail yoluyla çevrenizdekilerle paylaşarak daha fazla yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkürler.

Genç Erişim Derneği

Recent signatures

1. Reached 1,500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Özlem CAN ANKARA, TURKEY
      • 4 months ago

İhtiyacım olacağını düşünüyorum önümüzdeki yıllar içinde.

• Abdullah MEMİŞ İSTANBUL, TURKEY
      • 4 months ago

Yurtdışı gezilerimiz var gençlik projelerimiz var.

• meltem bildik BURSA, TURKEY
      • 7 months ago

yurtdışına gitmek istiyoruz ama fiyatlar çok pahalı..

• aytül süzer İSTANBUL, TURKEY
      • 8 months ago

gezmek temel ihtiyaçlardan ve bu ihtiyacı maddi açıdan öğrenciler sıkıntıya girmeden karşılamalı

• Yasemin Dilmen İSTANBUL, TURKEY
      • 8 months ago

Çünkü gençlik gençliğini yaşamalı...

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.