İZNİKTE KUDUZ KARANTİNASI KÖPEKLER BİLİNMEZE GİTMESİN
  • Petitioned Bursa İznik Belediyesi ve Bursa Kaymakamlığı

This petition was delivered to:

Bursa İznik Belediyesi ve Bursa Kaymakamlığı

İZNİKTE KUDUZ KARANTİNASI KÖPEKLER BİLİNMEZE GİTMESİN

1. Gözde Akyüz
    2. Petition by

Gözde Akyüz

Bursa, Turkey

1.
  2.
March 2013

Victory

Bursa/İznik'te meydana gelen kuduz vakası yüzünden karantina ilan edilen bölgeden müjdeli haber geldi. Bursa Orman ve Su işleri Müdürü bizzat konuyla ilgilenerek bölgeye veteriner yolladı ve bölgede hayvan refahı için eksiklikleri belirleyip toplanan köpekleri de kısırlaştırıp aşılatıp alındıkları bölgeye geri salınacaklarını ve karantinanın kalktığı haberini vermiş bulunmakta. Senin de desteklerin ayesinde sesimizi duyurduk köpeklerimizi kurtardık. Sessiz kalmadığın için teşekkürler.

Bursa’nın İznik ilçesinde meydana gelen dağdaki bir tilkinin bir köpeği ısırması sonucu ortaya çıkan kuduz vakası nedeniyle, İznik Kaymakamlığı, ilçede bulunan bütün köpeklerin 6 ay süreyle karantinaya alınmasını emretmiştir. Söz konusu emir gereği belediye ekipleri sokakta başıboş dolaşan bütün köpekleri toplayarak mezbaha içersinde bulunan bir alana toplamıştır.

İznik'te bakımevi yok, kısırlaştırma yok, aşılama yok! Görevini yerine getirmeyen insanların suçunu yine masum hayvanlar çekiyor! Bu nedenle konu ile ilgili dilekçemiz şöyledir;

Kuduz ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı etkili çalışmalar yapmak İL HAYVAN SAĞLIK ZABITASI KOMİSYONU görevidir.

"11.06. 2010 Tarih ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" 4 ve 43. maddelerine dayanılarak hazırlanmış olan "BULAŞICI HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELEDE UYGULANACAK GENEL HÜKÜMLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK" gereği,  Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonlarının kuduza ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı başta AŞILAMA olmak üzere koruyucu tedbirler alma görevi vardır. Oysa İznik ilçesinde belediye başta olmak üzere konuyla ilgili görev atfedilmiş diğer kurum ve kuruluşların aşılama programı uygulamaması nedeniyle kuduz vakasına rastlanmıştır. Soruna çözüm olarak da bakımevi ve rehabilitasyon merkezi olmayan belediyenin sokak köpeklerini toplayarak karantinaya alması kararı alınmıştır.  Dileğimiz; bu olay neticesi ile İznik Belediyesi'nin kısırlaştırma-aşılama programının çevre sağlığı açısından ne denli önemli olduğunun anlaşılması ve hayvan rehabilitasyon merkezi kurmak üzere kollarını bir an önce sıvamasıdır. Bir diğer dileğimiz de, görevini yapmayan insanlar yüzünden ortaya çıkan kuduz vakası sonrasında karantinaya alınanan sokak hayvanlarının, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda belirtilen hususlara dikkat edilerek, beslenme ve barınma koşullarının optimum düzeyde olduğu bir yerde bakımlarının sağlanmasıdır.

Makamınızdan;

1. Kuduza karşı önlem alınmasını hükme bağlamış olan belirtilen hükümlerin yerine getirilmesinde görev ihmali bulunan komisyon üyeleri hakkında "Görev ihmalden" soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

2. Belediye Veteriner İşleri Müdürü hakkında görev ihmalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

3. Orman Su İşleri Müdürlüğü hakkında görev ihmalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

4. İl Tarım Müdürlüğü hakkında görev ihmalden dolayı soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

5. İlinizde bulunan sahipsiz hayvanların aşılanıp kısırlaştırılıp alındıkları yere bırakılması konusunda gerekli kurumların oluşturulması ve uygulanmasını talep ediyoruz.

Ayrıca karantina suresince "tek bir hayvanın öldürülmesi" halinde valiliğiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Recent signatures

1. Reached 500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Alev Brooks BEYKOZ, TURKEY

Daha Duyarli olmak icin.

• Çiğdem Erbil KOCAELI, TURKEY
      • over 1 year ago

Kurunun yanında yaş da yanarmış ama onlar CANLI. Hastaları tedavi edin ve diğer masumlara dokunmayın! İnsanca bir şeyler yapın!

• Esinnur Ergül İSTANBUL, TURKEY
      • over 1 year ago

HAYVANLARIN YAŞAM HAKKI ENGELLENEMEZ !!!!!!!!!!!!

• gaye gülkokan ANTALYA, TURKEY
      • over 1 year ago

hayvanlar benim için oğlumdan sonra en değerli canlılar

• Buket Latifoğlu ANKARA, TURKEY
      • over 1 year ago

Hiç bir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz.Bu dünya yeryüzü çevre hepimizin .Bir deli bir laf atttı diye bu kadar imza bu hayvanları kurtaramıyorsa.Yazıklar olsun size!

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.