• Petitioned Mehdi Eker

This petition was delivered to:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı
Mehdi Eker
Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)
Başbakanlık

Bakan Mehdi Eker: GDO'lu yemlerle beslenen hayvanların ürünleri etiketlensin! #GDOluÜrünler

1. Petition by

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar

2009 yılından bu yana "GDO'lar yönetilemez, yasaklanmaları gerek" diyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz.

GDO'lu ürünler gerçek ürünlerden çok "ucuz". Böylece, üreticilere maliyet üstünlüğü sağlıyor, karlılık imkanı yaratıyor. Yoksa, zaten bir tavuğun marketteki fiyatı 5-6 simite denk olabilir miydi hiç? Ama "ucuz" olan bu GDO'lu ürünlerin sağlığımı da "ucuz"lattığı endişesinden kurtulamıyorum! Gün geçmiyor ki duyduğum haberler, okuduğum makaleler de endişelerimizi arttırmasın!

2012 yılının Nisan ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker, Deşifre isimli programda GDO'lu yemlerle beslenen hayvanların ürünlerinin etiketleneceği müjdesini vermişti. GDO'ların yasaklanması tercihim yerine gelmedi, ama hiç değilse seçme hakkım olacak demiş, umutlanmıştım.

Etiketleme bir yıl sonra bugün, hala gerçekleşmiş değil. Bizim endişelerimiz ise bir yıl öncekinden çok daha derin!

Tüm yönetmeliklere, yasaklara ve düzenlemelere rağmen gümrüklerimizde ve market raflarımızda GDO'lu pirinç olduğu gerçeğiyle yüzleştiğimiz şu günlerde, Sayın Bakana bu sözünü hatırlatmak zorundayız.

Binbir güçlükle kazandığımız cebimizdeki üç kuruşumuzla hangi gıdayı satın aldığımızı bilmek, hangi üreticiye para kazandıracağımızı seçebilmek en doğal hakkımız. GDO ile beslenmiş hayvanların yumurtasının, etinin, sütünün, peynirinin, kısacası, GDO'lu yemlerle beslenen tüm hayvanların ve bu hayvanlardan sağlanan ürünlerin bir an önce etiketlenmesini istiyorum.

Bir yıl önce Sayın Bakan buna söz vermişti. Şimdi sözünü yerine getirme zamanı. Sizlerin desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz.

Recent signatures

1. Reached 3,000 signatures
    2. 17 Temmuz 2012, HaberTürk, Söz Sende programı (II. bölüm)

Bakan'dan net GDO açıklaması

Mehdi Eker, Balçiçek İlter'e konuştu - Programlar Videoları

3. 17 Temmuz 2012, HaberTürk, Söz Sende programı

17 Temmuz 2012, HaberTürk, Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını cevaplayan Bakan, GDO'lu yemden beslenen hayvanladan elde edilen ürünlerin etiketlerinde uyarıcı ibareler konulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

4. Reached 10 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Işıl USTAOĞLU UşAK, TURKEY
      • 6 months ago

sağlıklı yarınlar için

• Recep Gül İSTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

Doğal besinlere daha kolay ulaşmak için

• ibrahim eroglu ESKşEHIR, TURKEY

geleceğim

• ESRA SÜREN İSTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

Yediğim şeyin içindekini bilmeye hakkım var

• DİLARA ÜÇÜNCÜOĞLU İZMIR, TURKEY

doğal beslen

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.