• Petitioning İbrahim Melih Gökçek

This petition will be delivered to:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı
İbrahim Melih Gökçek

Büyük Ankara Sirkindeki Hayvanlı Bölümler Gösterimden Kaldırılsın

1. Okan Akkın
    2. Petition by

Ankara, Turkey

Ankara Büyükşehir Belediye’sinden Büyük Ankara Sirki'ndeki gösterilerde hayvanlı bölümlerin kaldırılmasını talep ediyorum.

Ankara’da ASKİ Spor Salonu’nda gösterimde olan Büyük Ankara Sirki’ndeki hayvanları kurtarmak bizim elimizde. Fakat zaman daralıyor, sirk bitmeden elimizden geleni yapmalı, hayvanlı gösterilerin kaldırılmasını sağlamalıyız. Çünkü sirklerde gösteri amaçlı “eğitilen” hayvanların nasıl işkence dolu günler geçirdiği, o şirin mi şirin numaraları eğlenerek değil acı çekme korkusuyla yaptıkları artık bilinen bir gerçek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne konuya duyulan hassasiyeti göstermek için tüm hayvan severlerin destek vermesini ve hayvanlı bölümlerin gösteriden çıkartılması için belediyenin gerekeni yapmasını bekliyorum.

Sirke giden izleyiciler, “Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için getirdiğimiz sirkte hayvanlar adeta kaçacak delik arıyorlar, kaplanların sırtlarındaki kırbaç izleri salonda çok uzaktan bile görülüyor. Bu hayvanlara o hareketleri işkenceyle öğrettikleri o kadar belli ki…” sözleriyle hayvanların durumunu anlatıyor. Üstelik aynı sirkte geçen yıl ayılar yanarak can vermişti!

Gerek eğlence gerekse çocuklara hayvan sevgisi aşılama amaçlı gidilen sirkler aslında doğal ortamından ayrılan hayvanların işkence gördüğü birer hapishane ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Büyük Ankara Sirki'nde de sirk hayvanları, dayak, işkence ve korku yoluyla eğitiliyorlar.

Bu nedenle şehrimizde 16 Aralık'a kadar gösterimde olan Büyük Ankara Sirkinde sahneye çıkartılan kaplan, at ve köpeklerin şovlarının iptal edilip derhal rehabilitasyon merkezlerine gönderilmelerini ve oradan da doğal yaşam ortamlarına ulaştırılıp, özgürlüklerinin yeniden kazandırılmasını talep ediyoruz.

Bolivya, Yunanistan, İsveç, İrlanda, Finlandiya, Hindistan, Singapur, İngiltere ve daha pek çok ülke geçtiğimiz yıllarda hayvan severlerin sesine kulak verdi ve sirklerde hayvan kullanımını yasakladı. Başlattığım bu kampanya, Türkiye’nin de bu ülkeler arasına katılarak o renkli dünyanın arkasındaki işkencelere son vermesini sağlamak için önemli bir adım.

Yaşam hakkına saygı ve hayvan hakları konusunda duyarlı olan herkesi bu sirkleri boykot ve protesto etmeye davet ediyoruz. Hayvanlı sirklere gitmeyin, gidenleri uyarın ve Büyük Ankara Sirkinin hayvanlı kısımlarının gösterimden kaldırılması için lütfen bu imza kampanyasına katılarak destek verin!

Recent signatures

1. Reached 5,000 signatures
    2. 24 Aralık Milliyet Haberi

Petition Organizer

iŞTE SiZE FIRSAT: "DEĞiŞTiR!" / Cadde / Milliyet İnternet / Türkiye, yolsuzluk, imza kampanyası, dizi, teknoloji, Çin, Çinli, 2013, nerede, insanlar, olursa, Kampanya, geçenlerde, mümkünse

Dünyanın her köşesinde ve her alanda yozlaşmaya, duyarsızlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe, şirket hegamonyasına, yani ekonomik ve toplumsal sistemi işlemez hale getiren aşırılıklara karşı bir uyanış ve mücadele söz konusu. Geçtiğimiz günlerde müstakbel Çin Devlet Başkanı'nın açıklamalarını okurken insanlığın geldiği duruma güleyim mi ağlayım mı bilemedim.

3. 3 Aralık'ta Milliyet gazetesi'nde çıkan haberimiz

Petition Organizer

HAYVANLI BÖLÜMLER GÖSTERiDEN KALKSIN / Cadde / Milliyet İnternet / Ankara, İngiltere, Yunanistan, işkence, İsveç, İrlanda, Finlandiya, Ankara Büyükşehir Belediyesi, fil, Şapka, olabilir, insanlar, sadece, kaldırılsın, Büyükşehir, bilmiyorum

Önceki gün televizyonda bir haber vardı. Büyük Ankara Sirki'nde bir adam, sevdiği kadına evlenme teklif etmiş. Allah mutlu etsin. Ama keşke bu güzel olay için bu kadar acının ve istismarın olduğu bir yeri seçmeseydi. Çünkü sirk hayvanlarının durumu malum. Kimse o yaptıkları numaraları isteyerek yaptııklarını düşünecek kadar naif ya da kör olamaz.

4. 2. Büyük Basın Açıklaması: Ankara'da Bir Daha Hayvanlı Sirk Olmasın!

Petition Organizer

İki haftadan uzun zaman geçmesine karşın faks, e-posta ve telefon yoluyla belirttiğimiz görüşme talebimize yanıt vermeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yürüyoruz! 26 Kasım Pazartesi günü saat 10.30'da Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlık binası önünde pankart açıp basın açıklaması yapacağız. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşmek için içeri gireceğiz. Sayısı 5.000'e yaklaşan imzalarımızı kendisine teslim edip, talebimizi bir de yüz yüze dillendireceğiz. Hem hayvan hakları evrensel bildirgesine hem de Türkiye'deki mevcut hayvan hakları kanununa aykırı olan sirk hayvanlarına yönelik işkence içerikli eğitime karşı belediyeden mevcut sirkteki hayvanlı gösterilerin iptal edilmesi ve Ankara'da bir daha hayvanlı sirk açılmaması konusunda söz alacağız! Haydi hem kampanyayı imzalayın hem de Pazartesi günkü eylemimize gelin!

Ankara'da Bir Daha Hayvanlı Sirk Olmasın! | Facebook

Facebook is a social utility that connects people with friends and others who work, study and live around them. People use Facebook to keep up with friends, upload an unlimited number of photos, post links and videos, and learn more about the people they meet.

5. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Sirki Tanıttığı Sayfadan Alıntı

Petition Organizer

http://www.ankara.bel.tr/Haberler/sirk_16112012.aspx ..."Büyük Ankara Sirkinde sevimli köpekler ile binicileriyle büyük uyum içinde hareket eden atlar, evcil hayvanların yeteneklerinden örnekler sunarken, vahşi doğanın haşmetli temsilcileri Beyaz Kaplanlar itaatkar, uyumlu tavırlarıyla dikkat çekiyor... Büyük Ankara Sirkinde programa çıkan Akıllı Köpekler eğitmeninin nezaretinde, uyum içerisinde birçok hareketi inanılmaz güzellikte gerçekleştiren sevimli köpekler... Doğal yaşamdaki yırtıcı hayvanların temsilcisi beyaz kaplanlar, Büyük Ankara Sirkinde mutlaka izlenmesi gereken bir dizi gösteriyle Ankaralıların karşısına çıkıyor. Tüm haşmetiyle vahşi yırtıcıların temsilcisi kaplanların eğitilerek bir kedi uysallığıyla, bakıcısının komutlarına uyması, hazırlanan kareografiye uygun bir akış çerçevesinde engel atlayarak, ince bir tahta üzerinde yürüyerek, bir noktadan diğerine atlamak gibi zor hareketleri beceriyle gerçekleştirmeleri izleyenleri hayran bırakıyor."

6. 15 Ekim 1978 - Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi Madde 10:

Petition Organizer

"Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz, hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır."

7. Büyük Ankara Sirki Protesto Edildi

Büyük Ankara Sirki protesto edildi | Yeşil Gazete

Aralarında Yeşiller Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyelerinin de bulunduğu hayvan hakları savunucuları Büyük Ankara Sirki önünde bir protesto gerçekleştirdi. Hayvanların sirklerde bir eğlence unsuru olarak kullanılmasına karşı gerçekleşen protestoda, sirke gelen Ankaralılara sirk hayvanlarına yapılan işlenceleri anlatan broşürler dağıtıldı. Çocukların işkence ve korkuyla oluşturulan bu gösteriden uzak tutulması gerektiği belirtildi.

8. Reached 4,000 signatures
    9. Yeşil Gazete haberi

Serdar Paktin
      Petition Organizer

Kanpanya çağrı metninde sirk hayvanlarının gösteriler sırasında yaptıkları hareketlerin işkence sonucunda hayvanlara öğretildiği vurgulanarak tüm dünyada sirklerde hayvanların yer alması yasaklanmışken Büyük Ankara Sirki’nde de aynı uygulamanın geçerli hale getirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çağrı yapılıyor.

10. Reached 2,500 signatures
    11. Büyük Ankara Sirki Önünde Protesto

Petition Organizer

Dün (03.11.2012) Büyük Ankara Sirki önünde 3 saat süren bir protesto gerçekleştirdik. Sirki izlemeye gelen herkese hayvan işkencelerini anlatan el ilanlarımızı dağıttık ve insanları sirklerin gerçek yüzü hakkında bilgilendirdik. Sirkten daha yarısında çıkan onlarca seyirci yanımıza gelip ne kadar haklı olduğumuzu söyleyerek; sirkteki hayvanların üzerindeki kırbaç izlerinin sahnede göründüğünü ve hareketleri zorla yaptıklarının çok belli olduğunu, işkence ile eğitildiklerini kendilerinin de anladıklarını ifade ettiler. Bu seyirciler ayrıca bir daha böyle sirklere gitmeyeceklerini belirttiler.

12. Reached 100 signatures

Supporters

Reasons for signing

• kevser olgan KARS, TURKEY
      • 13 days ago

hz.muhammed hayvana eziyeti lanetlemiştir

• sıla nur karakaya TüRKIYE MERSIN, UNITED STATES
      • 3 months ago

hayvanların yeri burası değildir insanın eğlencesi hayvanların işkencesi olmamalı asla hayvanlara bunu nasıl yapıldığını düşünmek gerek onlar bu işkencelerini çekmek zorunda değil

• sinan özdemir ANKARA, TURKEY
      • 7 months ago

para kazanma uğruna bu canlılara niye ziyet

• Müslüm SARI ANKARA, TURKEY
      • 7 months ago

Onlarda can taşıyor, neden işkence yapılarak para kazanıyorlar ?

• emel ince ANKARA, TURKEY
      • 8 months ago

biraz empati kurulursa hayvanların ne kadar eziyet çektikleri görülür

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.