Absolució Enric Duran #AbsolucioEnricDuran
 • Petitioned Audiència Provincial, Fiscalia de l'Estat i 14 entitats bancàries

This petition was delivered to:

Audiència Provincial, Fiscalia de l'Estat i 14 entitats bancàries

Absolució Enric Duran #AbsolucioEnricDuran

  1. Grup Suport Enric Duran
  2. Petition by

   Grup Suport Enric Duran

   Spain

Versión castellano

La fiscalia (L'Estat) i 14 entitats bancàries demanen, per l'Enric Duran, 8 anys de presó.
Enric va fer públic al setembre de l'any 2008 que havia demanat diversos crèdits a 39 entitats bancàries i va aconseguir 492.000 euros que mai no ha tornat ni pensa tornar .
Al gener de 2013, Enric ha estat informat de les dates del judici només tres setmanes abans que s’hagi de celebrar (el pròxim 12 de febrer) i fins que no les va recollir personalment als jutjats no havia rebut l'acta de resposta a les proves presentades, que havien estat publicades més de tres mesos abans, amb la qual cosa no podia saber que el procés judicial ha estat seguint el seu curs. Aquest fet ha provocat que la situació desemboqui en un clima d'indefensió i de legalitat més que dubtosa, pel que Enric Duran ha demanat la revocació del seu advocat.

 

Al dia següent, l'Audiència de Barcelona rebutja la suspensió del judici a Enric Duran, que tindrà lloc el dimarts 12 de febrer . En una decisió inesperada, el tribunal rebutja també la renúncia presentada per l'advocat defensor.

 

Aquests fets desemboquen en un clima d'indefensió i de legalitat més que dubtosa. Ara és l'hora de manifestar tot el nostre suport i de demanar a l'Audiència Provincial, la Fiscalia de l'Estat i a les 14 entitats bancàries denunciants l'Absolució de l'Enric Duran. #AbsolucioEnricDuran

 

Condemna a la banca

Aquest article també està disponible en: Castellà

Més enllà que en aquest cas sigui la banca qui ens vol condemnar, nosaltres considerem que hauria ser la banca la condemnada.
Per que hi hagi estafa cal que hi hagi apropiació indeguda. L’ apropiació indeguda es un delicte contra el patrimoni i la propietat consistent en l’apoderament de béns aliens amb intenció de lucrar-se, quant aquests béns es troben legalment en la seva possessió a través d’altres títols de possessió com pot ser, per exemple, un crèdit.
I en aquest cas no és l’Enric qui s’ha apropiat de béns aliens. L’Enric va sol·licitar crèdits que el banc li va atorgar mitjançant el sistema de reserva fraccionària, que es el sistema que permet als bancs crear diners com a deute. Aquest sistema és el responsable de la bombolla creditícia. Actualment els bancs privats deixen diners que no posseeixen, ja que no estan recolzats per cap actiu concret, sinó que a través de potents instruments d’enginyeria financera permeten la creació de diner com a deute, creada a partir del diner de les comptes en dipòsit dels seus clients.
Per aquest motiu qui s’està contínuament lucrant amb béns aliens és la banca especulant amb els diners que els seus clients els hi deixen en dipòsit. Això és apropiació indeguda perquè no es pot especular amb quelcom que no és de la teva propietat sinó que sols està en la teva custodia, per exemple, si el propietari d’un pàrquing es dediqués a llogar els nostres cotxes mentres els tenim a la seva custòdia això seria un delicte d’apropiació indeguda. Però quan ho fa el banc no és així, la impunitat es compra.
Qui “roba” a un lladre per col·lectivitzar-ne el bens, que és? I si aquest lladre ha portat a la misèria a milions de persones, aleshores tornem a preguntar-ho, ¿qui els ha expropiat i els ha denunciat per avisar a tothom, que és?
Per altra banda, per que hi hagi estafa, que és del que acusen a l’Enric, és fonamental que hi hagi lucre. No només l’acció de l’Enric l’ha fet per visibilitzar el que fan aquests lladres financers que són els bancs; sinó que sobretot l’Enric, com es va fer públic i es pot comprovar amb tota la xarxa de cooperatives integrals que han sorgit després d’aquella primera acció, no es va lucrar amb els diners dels crèdits, sinó que els va recuperar de la banca per posar-los de nou al servei dels ciutadans amb diferents iniciatives que ofereix la CIC, com ara cooperatives d’habitatge social, centres d’autogestió primària en salut, educació lliure, tots ells drets bàsics que actualment l’Estat ens està robant. I això no és lucrar-se.
Lucrar-se és el que fan els bancs portant a terme més de 400.000 execucions hipotecàries, condemnant a milers de famílies a la pobresa absoluta, quan no al suïcidi, i obligant-los a continuar pagant un deute que ja s’han cobrat amb l’immoble, de manera que cobren dos cops el mateix crèdit, i recordem que és un crèdit que no han finançat amb el seu capital, sinó amb els dipòsits de les comptes a la vista de tots nosaltres. Això sí que és lucrar-se i és apropiació indeguda. I estafa és que la nostra justícia obligui als ciutadans desnonats a pagar quotes mensuals per malviure desemparats als nostres carrers.
Estafa també és que ens diguin que el deute públic ascendeix a 1,8 bilions d’euros quan el bilió correspon a deute privat (bancs i gran corporacions) que amb la complicitat de l’Estat ens han endinyat com a deute públic de tots els ciutadans.
Estafa és que endeutin als ciudatans 100.000 milions d’euros per destinar-los a que els bancs espanyols paguin els seus deutes amb els bancs alemanys i francesos quan una part cada vegada més gran de la població supera el llindar de pobresa. Això és estafa i és apropiació indeguda per part de les entitats financeres.
Estafa és que els bancs per simular solvència hagin col·locat quantitats industrials de participacions preferents a la població negant-se a retornar els estalvis als seus clients un cop vençuts els terminis.
És estafa que els responsables d’aquest robatori realitzat amb violència institucional, que en diuen crisi, siguin recompensats amb indemnitzacions estratosfèriques, i apropiació indeguda és que aquestes indemnitzacions als culpables siguin pagades amb els nostres diners, amb els diners que paguem amb els impostos, amb els diners públics amb els que els bancs han estat intervinguts.
Estafa és que a l’Emilio Botín se li atorgués tractament vip considerant el seu oblit en declarar els seus impostos com un error i no com un delicte, i que no se li hagi exigit retornar a l’Estat espanyol els 2.000 milions d’euros evadits il·legalment a Suïssa.
Estafa és que amb els nostres diners l’estat abali 90.000.000.000. euros del banc dolent per comprar tots els actius tòxics dels bancs privats quan aquí el que necessitem són polítiques d’habitatge social.
Estafa és que els bancs, inverteixin els diners públics que l’Estat els va prestar al 1% d’interès amb l’objectiu de reactivar el crèdit, en comprar deute públic que l’Estat els haurà de pagar a un 5 o 6% d’interessos, de manera que estan especulant i robant-nos diners de forma inadmisible.
Tot això és apropiació indeguda, una estafa i una falta de respecte a tots els ciutadans.

És del tot il·legítim que ens pengin a l’esquena un extraordinari deute que no ens correspon i que se’ns exigeix amb retallades pressupostàries que han condemnat als ciutadans a l’empobriment, a la pauperització de les seves condicions de vida, al desmantellament dels serveis públics, a la inestabilitat familiar, a la pèrdua de futur, al consum de fàrmacs i a la decadència democràtica, mentre se li regala milers de milions d’euros als bancs, se silencia la compra de material militar per uns altres milers de milions, se’ls permet a les elèctriques que ens estafin amb el dèficit tarifa, i un llarg etcètera.

ELS DRETS HUMANS SÓN UNA QÜESTIÓ DE MÍNIMS INNEGOCIABLE QUE SI NO ES COMPLEIXEN NOMÉS ES POT DEFENSAR AMB UN DRET, EL DRET DE REBEL·LIÓ.

«I si algun dia, per voluntat meva o no, sóc jutjat, aviso que l’únic veredicte que acceptaré serà l’absolució per consideració del tribunal que la meva acció no és constitutiva de delicte, a causa de la seva motivació ètica i solidària en contra dels actors que més mal fan a aquesta societat i en pro del bé comú. Fora d’això, no negociaré penes menors per evitar complir condemna, ni pagaré una fiança, ni multa, ni negociaré el deute. Si l’estat és incapaç de sortir de la pressió dels poders fàctics, que tothom ho vegi mantenint una persona com jo a la presó.»

 

To:
Audiència Provincial, Fiscalia de l'Estat i 14 entitats bancàries
Absolució Enric Duran #AbsolucioEnricDuran

Sincerely,
[Your name]

Recent signatures

  News

  1. Reached 1,000 signatures
  2. 11feb Enric Duran ha presentat un nou escrit a la Audiència Provincial

   Grup Suport Enric Duran
   Petition Organizer

   Enric Duran ha tornat a sol·licitar, aquest matí, la suspensió del seu judici, previst per a demà, 12 de febrer, a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona, perquè considera que es troba en una situació de desemparament legal en base a la vulneració del seu dret de defensa. Dijous passat l’Audiència va desestimar la petició de suspensió i per aquest motiu Duran ha volgut argumentar millor els seus motius i insistir en la demanda.
   «Entenc que aquesta sol·licitud ha de ser acceptada perquè en cas contrari es vulneraran greument els meus drets fonamentals», escriu Duran al tribunal en un text en el qual insisteix a demanar la suspensió del judici amb una argumentació detallada de tot el que ha passat durant els mesos precedents al procés.
   En l’escrit l’acusat informa que la seva sol·licitud de suspensió va ser presentada a l’Audiència davant la la falta d’una explicació convincent en relació a com es va produir el buit d’informació que va fer que Enric Duran no rebés del

  3. Reached 500 signatures

  Supporters

  Reasons for signing

   • 2 months ago

   porque el sistema mundial al que nos vemos sometidos es una vergüenza...y detrás de todo ese sufrimiento sólo hay megayates, islas privadas, drogas y sexo...mientras otros tienen que llevarse tierra a la boca para tener la sensación de que comen algo...quiero el cambio o una destrucción total de la raza humana...son las únicas alternativas

   REPORT THIS COMMENT:
   • 10 months ago

   la valentia i el coratge de fer front a les estratègies del capitalisme corrossiu, des de la sencillesa del diàleg i les persone, és ara més que mai necessari per transformar-nos.

   REPORT THIS COMMENT:
  • Mendes Antonio PONDICHERRY, FRANCE
   • 12 months ago

   Because the greatest thieves are banks and bankers.Debido a que los mayores ladrones son los bancos y los banqueros

   REPORT THIS COMMENT:
  • Isabel Cano BENIDORM, SPAIN
   • about 1 year ago

   La desobediencia civil es ya la única salida que veo para cambiar el sistema corrupto establecido. Más opciones creo que no quedan. Libertad para Enric ya!

   REPORT THIS COMMENT:
   • about 1 year ago

   Revolución Integral!! Ninguna persona que mejora la vida de los demás debe acabar juzgado por los que se aprovechan de los demás.

   REPORT THIS COMMENT:

  Develop your own tools to win.

  Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.