Anadolu Liselerinde Kontenjan Açın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Bu yıl ilk defa yapılan binlerce öğrencinin katıldığı ortaokuldan liselere geçiş sınavı LGS 2 Haziranda gerçekleşti. Sınav puanlarının açıklanmasıyla hayal kırıklığı yaşayan öğrenciler hangi liseye gideceğini düşünürken tercih haftası geldi. Sınav puanlarının düşük olmasından dolayı çoğu öğrenci merkeze dayalı sistemle yani yerel yerleştirmeyle tercihlerini verdi.
  • 30 Temmuzda açıklanan tercih sonuçlarıyla beraber öğrenciler tekrar hayal kırıklığı yaşadı. Örneğin; ortalaması 97 olan bir öğrenci açıkta kalıyor, aynı okuldan ortalaması 70 olan başka bir öğrenci Anadolu Lisesine yerleştiriliyor.
  • Ortalaması 93 olan bir öğrenci 2.tercihine yerleştirilirken yine aynı okuldan aynı tercihleri veren ortalaması 80 olan bir öğrenci 1.tercihine yerleştiriliyor.
  • Şuan Anadolu Liselerini hakeden öğrenciler ya açıkta kaldı ya da Meslek Liselerine yerleştirildi. Bu yüzden Millî Eğitim Bakanlığı'ndan tek isteğimiz Anadolu Liselerinde kontenjan açılması.
  • Geleceğimiz, hayallerimiz ve hedeflerimiz için lütfen sesimizi duyurun.

Bugün Emine imzanı bekliyor!

Emine Işık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı : Anadolu Liselerinde Kontenjan Açın». Emine ve imza atan diğer 39 kişiye katıl.