DİLCİLER İÇİN ADALET !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba, ben 12.sınıf yabancı dil öğrencisiyim ve tüm dilci arkadaşlarım adına konuşmak istiyorum. Eğitim sistemimizde yabancı dil öğrencilerine diğer bölüm öğrencileri kadar önem verilmemekte. Okullarda sınıf açmak olsun, üniversite sınavındaki haksızlık olsun yıllardır bu konularda hiçbir gelişme,destek göremedik. Konuşuyoruz, çabalıyoruz ama asla duyan olmuyor. Bunun üstüne artı olarak uzaktan eğitimimizde bile eba akademik destekten tam yararlanamıyoruz.  Kendi alanımızı bile seçemiyoruz ve bizler için hiçbir içerik yok.Bunun nedeni nedir? Dil sınıfında olmayıp kendisi hazırlanan arkadaşlarımız da bulunmakta. Özellikle onlar bu sınava hazırlanma sürecinde daha çok zorlanıyorlar. Rica ediyorum, lütfen artık bizleri görmezden gelmeyin.

YDT ve AYT sınavı aynı saatte yapılmadığı için emeğimiz boşa gidiyor.Tüm öğrenciler eşit olmalıdır. Başka bölümlerin biz yabancı dil öğrencilerinden bir artısı yoktur. Bizler dil bölümünü matematik yok diye seçmiyoruz bu düşünceyi ortadan kaldıralım. Öğrenciler sınavımıza kendi alanlarından iyi bir şey kazanamazlarsa diye en azından ismi bilinen bir üniversiteye gitmek için giriyorlar.  YDT' den 2-3 yanlış yapan bir öğrencinin 6 bine girip başka bir bölümdeki öğrencinin 40 net yapıp 2 binlere girmesi normal değildir. Bu haksızlık, adaletsizliktir.Bu nereye kadar böyle devam edecek?

YDT VE AYT AYNI SAATLERDE OLSUN. BİZLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİN, RİCA EDİYORUZ .