Özel Okul Öğretmenleri

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Öğretmen, bir mum gibidir ve tükenmektedir. Özel okullarda çalışan, özlük hakları olmayan öğretmenler sadece hayatta kalmak için işlerini yapıyor, sırf bu yüzden bir çoğu tabiri caizse kapağı devlete atmak istiyor. Devlete atama sayısı her geçen gün geçleşiyor, güçleşiyor. Özel okulda çalışan öğretmenler maaşlarının bir kısmını elden alıyor, sigortaları düşükten yatırılıyor. Maaşları zaten 1600-2500 arası değişen öğretmenler haftada 40 saat derse giriyor, 40 yıl uğraşsa da gelirini belgeleyemediği için bankalardan kredi çekemiyor. Emekli olma hayalleri zaten yok ama emekli olsalar dahi SGK’dan ötürü düşük ücret alacaklarını biliyorlar. Eğitim Öğretim Ödeneği, nöbet parası, ek ders ücreti verilmemesi bir yana kadınlar için hamile ise işten çıkarma yapılıyor. Sözleşmeleri senelik ayarladıkları için bazı öğretmeni 9 ay sigortalı gösteriyor bazısını düşük sigortalı, hamileysen ve bebeğin dünyaya gelecekse öyle bir hakkın dahi doğmuyor. Kuruma yıllarca emek de versen, işten çıkarma olduğunda öğretmene tazminat hakkı asla doğmuyor. Buna rağmen sırada iş bekleyen binlerce insan varken, MEB öğretmenleri ders ücreti karşılığı özel kurumlarda çalışabiliyor. Kurum patronları için sigorta yapmadığı, ekstra bir öğretmen almak zorunda kalmadığı durum avantaja dönüşüyor. Dışardan öğretmeni kadrolu alacağına, devletin öğretmenini istihdam ettiriyor. Böylece atanmayı bekleyen binlerce insan katlanarak artıyor. Şayet özel okulda çalışma şartları, özlük hakları devlet tarafından denetlenirse; bu istihdam açısından da faydalı olacaktır. Kurum patronları ile görüşülüp alınan kararların yanı sıra kurumlarda çalışan, sessiz çoğunluğun sesi olmak ve problemin çözülmesi için bir imza da sen at.

Bugün Öğretmen imzanı bekliyor!

Öğretmen Özel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «yusuftekin@meb.gov.tr : Özel Okul Öğretmenleri». Öğretmen ve imza atan diğer 124 kişiye katıl.