Kampanya Kapatıldı

Yurtdışı yatay geçişlerde başarı puanı ve başarı sırası aranması kararı kalksın.

Bu kampanya 249 destekçiye ulaştı

YÖK'ün 01/03/2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarındaki asgari puanlar ile bunlara eşdeğerliği kabul edilen sınavlar ve puanlarının" belirlenme hususu değerlendirilip, 2017-2018 itibariyle yatay geçişlerde belli bir başarı puanı ya da ilgili bölümlerde en düşük taban puanı şartı getirilerek, Eğitimini yurt dışında gören, ve başarılı olarak devam ettiren öğrencilerin, Türkiye'nin aradığı okul başarı şartlarını sağlayabildiği halde yatay geçiş umutlarına son verilmiştir. Unutulmamalıdır ki şuan istenilen şartlar elde edilmiş olsaydı, öğrencilerin çoğu eğitimini Türkiye de sürdürürlerdi. Öyle ki yurt dışı yatay geçişlerinde her okul kontenjan açmaz ve açanlar da ince eleyip sık dokuyarak, her başvuran öğrenciyi kolaylıkla almazken, az olan bu ihtimal ortadan kaldırılmıştır. Yatay geçiş sanıldığı kadar kolay olmayıp, böyle bir karar alınacaksa dahi bunu karar alındıktan sonra eğitim öğretime başlayan öğrencilerde dikkate alınması, daha öncesinde eğitim öğretime başlayan ve yatay geçiş hayalleri olan öğrencilerin umutlarına ket vurulmasını önlemek için bu kampanyayı imzalıyoruz.

Bugün Bünyamin imzanı bekliyor!

Bünyamin Afşar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yurtdışı yatay geçişlerde başarı puanı ve başarı sırası aranması kararı kalksın». Bünyamin ve imza atan diğer 248 kişiye katıl.