Yunusun iyileşmesi için el ele��

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Merhabalar ben Merve Giresun / Şebinkarahisar'da yaşıyorum. 3 kardeşiz 11 yıl önce babam vefat etti. Küçük kardeşim o sırada 3 yaşındaydı bir kaç ay sonra kardeşimin DMD hastası olduğunu öğrendik bu zamana kadar da Ankara da tedavi görüyordu 2 yıl öncede evde düştü bileği çatladı ve artık yürüyemiyor. İsmi Yunus 14 yaşında şuan oda artık İnternetten okuyor öleceğini düşünüyor psikolojik olarak ne durumda bilemiyorum çok üzülüyorum keşke bir yolu olsa umudumuzu kaybetmiyoruz. Hastalığı açıklamak istiyorum kısaca DMD çocuklarda 3 ila 5 yaşları arasında ortaya çıkan, ilerleyici kas yıkımı ve zayıflığına neden olan genetik bir hastalıktır. DMD kas hastalığında distrofin geninde bulunan bir mutasyon sonucu, distrofin proteini sentezlenemez. Bu protein kasların bütünlüğünü sağlamakla görevlidir. Proteinin yokluğunda kaslar bütünlüğünü koruyamaz ve yıkım baş gösterir. Kaybedilen kasların yerini yağ dokusu almaya başlar. Yani kasları gelişmiyor gün geçtikçe tüm kaslar zayıflayacak. Kalp kasları da solunum yaptığı kaslar sonra solunum cihazına bağlanacak. 20 yaşlarında da öleceği söyleniyor. Biz de sürekli araştırıyoruz Hindistan'da tedavisi var yazıyor.

Türkiyeden de gidenler var ama gitmek o kadar kolay değil gidecek kimse yok durumumuz o kadar da iyi değil nasıl istenir bilmiyorum bir çok insan var bunu isteyen bekleyen. Ama herkes elinden geldiği kadar yardım edebilirse bir can daha kaybetmek istemiyorum babamdan sonra nasıl olur bilemiyoruz. Hindistan'a gitmek için kardeşimin iyileşmesi için başka çare bulamadım yardımlarınızı bekliyoruz çok teşekkür ederim şimdiden.