Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: gıda tarım ve hayvancılık bakanı M. Mehdi Eker ve 3 diğer muhatap daha

Yunus gösteri merkezleri kapatılsın

Şehrimizde yunus gösteri merkezi istemiyoruz!

çocukluğumda sokaklarda burnuna halka takılmış tef eşliğinde dans eden ayılar vardı. çok şükür ki bu cahilane eğlenceden ülkemiz kurtuldu. şu sıralarda başka hayvanlar üzerinden yapılıyor bu kanlı oyun ve daha büyük paralar karşılığında hayvanların özgürlüğü satılıyor. yunuslar! yeni çağın bu çağ dışı eğlencesi yunus havuzları yeni kanlı ticaretin mesken yerleri.

şunu iyice anlamamız gerekiyor her canlıyı yakından görmezsek onlara dokunmazsak ölmeyiz ama onlar ölüyorlar. çocuklarımız hayvanların çektikleri acılarla eğlenmesinler. birkaç dakikalık eğlence için hayvanların yıllarca süren mahkumiyetleri eziyetleri artık bir son bulsun. güldüğünü zannettiğiniz yunuslar açık denizlerde özgür olduklarında gülecekler.

olumsuz koşullarda doğalarıyla hiç de alakalı olmayan kapalı alanlardaki havuzlar onların evleri değil ve mutlu da değiller. hazin bir mahkumiyet altındalar. güldüğünü zannettiğiniz yüzlerine değilde ağlayan gözlerine bakmayı denersek herşey daha da netleşecek. bir çoğu intiharın eşiğinde olan bu hayvanların bir an önce kurtarılması gerekiyor.

bazı şeylerin artık bilincinde ve farkında olalım. bir canlı acı çekiyorsa onu kurtarmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. bu kanlı oyuna ortak olmayalım. bu hayvan sömürüsü nasıl geldiyse öyle gitmeli ülkemizden. yunuslar hala yaşıyorken özgürlüklerine kavuşturmalıyız. zaman daralıyor.

talebim, yunusların rehabilite edildikten sonra açık denizlere bırakılmaları ve ülkemizde diğer medeni ülkelerdeki gibi bu tip gösteri merkezlerinin yasaklanmasıdır.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • gıda tarım ve hayvancılık bakanı
    M. Mehdi Eker
  • İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı
    Kadir Topbaş
  • Orman ve Su İşleri Bakanı
    Prof. Dr. Veysel Eroğlu
  • T.C. Başbakanı
    Recep Tayyip Erdoğan

eda akçal bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 768 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün eda imzanı bekliyor!

eda akçal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yunus gösteri merkezleri kapatılsın». eda ve imza atan diğer 767 kişiye katıl.