Kültürel Miraslarımıza Sahip Çıkalım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İlçe merkezinde devam eden kazı çalışmalarında 2015 yılında Roma dönemine ait hamamın soğukluk odası bölümünde bulunan Yunan mitolojisindeki deniz tanrısı Poseidon'nun tasvir edildiği mozaik Kültür ve Turizm Bakanlığı kültür Varlıkları ve Müzeler Genel müdürlüğünün 14.09.2017 tarih ve 165-E 187121 sayılı yazısı ile yumurtalık belediyesince konservasyon projesi yapılarak yerinde seyre açılması öngörülmüştür. Buna rağmen söz konusu mozaik Adana Müze Müdürlüğünce yeni müzeye bir mozaik tablosu daha kazandırma amacıyla Eros mozaiklerinde olduğu gibi yangından mal kaçırırcasına Poseidon mozaiği de kazı çalışmaları bitmeden toprak altındaki bordür bölümü çıkartılmadan resimli kısmı kesilerek götürme çalışmaları başlatılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün olurlarına rağmen Yumurtalığa ait kültürel varlıklar resmet gasp edilmektedir. Dünyada başka bir eşi olmayan tarihi varlıklarımıza sorumsuz yöneticiler tarafından zarar verilmektedir. Sizlerin bu konu hakkında duyarlı olmanızı ve kampanyamıza destek vermenizi beklemekteyiz. Teşekkürler.

Bugün Yumurtalık imzanı bekliyor!

Yumurtalık Belediyesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yumurtalık Belediyesi: Kültürel Miraslarımıza Sahip Çıkalım». Yumurtalık ve imza atan diğer 194 kişiye katıl.