KFC a Pizza Hut: Prestaňte podporovať krutosť voči zvieratám!

0 have signed. Let’s get to 200,000!

At 200,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!

KFC a Pizza Hut, patriace spoločnosti Yum! Brands, sú zodpovedné za zastarané a kruté väznenie miliónov sliepok v malých špinavých klietkach.

Tieto klietky sú také malé a preplnené, že sliepky sa v nich nemôžu slobodne hýbať a ani si rozprestrieť krídla. Často sa stáva, že sa časti ich tela zachytia do pletiva, čo má za následok zlomeniny, deformácie končatín a stratu peria. Vyčerpané alebo ochromené sliepky sú občas udupané inými sliepkami. Tie, ktoré prežijú, sú celý život väznené vo vlastných výkaloch a medzi mŕtvymi vtákmi.

Už tisícky firiem sa rozhodli skoncovať s klietkovým chovom. Obrovské firmy ako Burger King, Tim Hortons, Popeyes, Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Marriott, Wyndham, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee alebo Barilla sa zaviazali, že prestanú používať vajcia z klietkového chovu. Dokonca aj  fastfoody a výrobcovia krmív pre domáce zvieratá upúšťajú od týchto praktík.

Ak KFC tvrdí, že skvelú chuť dosahujú pomocou „čerstvých surovín, originálneho receptu, overených postupov a prísnych štandardov“

Tak by zastaralá krutosť voči zvieratám nemala byť ďalšou z prísad. Podpíšte túto petíciu a povedzte KFC a Pizza Hut, aby s tým skončili.