YSK'nın Mühürsüz kararı Seçim Kanunu'na aykırıdır ve geçersiz sayılmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

"Bazı sandık kurullarının seçmene mühürsüz oy pusulası ve zarf verdiği iddialarını ele alan YSK, sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verdi."

İlgili hükmün iptalini ve söz konusu sandık kurullarının soruşturulmasını istiyoruz. Kullanılan oy pusulalarının dışarıdan gelip, gelmediği kanıtlanamaz. Bunun kanıtı ile uğraşılması ve bunun uygun görülmesi bile yasa dışı bir tekliftir. İlgili kurulların neden seçmene "mühürsüz oy pusulası ve zarf" verdiği ve YSK'nın neden nereden geldiği bilinmeyen bir oy pusulası ve zarfı kabul edeceği araştırılmalıdır.

Bu konuda yapılacak değişiklik, basına yansımalı ve basında bir düzeltme olarak oylar sayılmadan önce yayınlanmalıdır. Oy sayımının başlandığı da bilindiğine göre, yeniden oy sayımı yapılmalı ve söz konusu oylar "netleştirilene kadar" geçersiz sayılmalıdır.

Bugün Duygu imzanı bekliyor!

Duygu Dönmez bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YSK'nın Mühürsüz kararı Seçim Kanunu'na aykırıdır ve geçersiz sayılmalıdır». Duygu ve imza atan diğer 4.263 kişiye katıl.