YGS - LYS KALDIRILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bugün yapılan 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde üniversite sınavıyla ilgili sınavın bir hafta sonunda başlayıp bitirileceği, iki sınavın da Haziran'da uygulanacağı, 18 puan türünün azaltılıp 4 puan türünün olacağı, Türkçe ve matematiğin sınavın merkezinde olup bunların her puan türünde etkisi olacağı şeklinde açıklamalar yaptı. Kimimiz sınava belki geçen seneden başladık çalışmaya, kimimiz ise daha yeni başlayacak. Her ne kadar çalışmamızı etkilemeyeceği söylense de birden yapılan bu değişiklik çoğu kişinin çalışmasını etkileyecektir. Normalde Mart ayında yapılan YGS ve Haziran ayında yapılan LYS bir hafta sonuna sığdırılacak ve bu stresimizi azaltmak yerine tam tersine daha da arttıracak. YGS'si kötü geçmiş bir kişi arada 2,5 ay gibi bir zaman süresinde LYS için daha çok çalışıp bu açığı kapatabiliyordu. Şimdi o da olmayacak çünkü arada 1 gün bile yok. Puan türleri bakımından ise bir dilci veya bir sözelcinin neden matematikten iyi bir net yapması gerektiğini anlamış değiliz ve dahası kat sayısı bu sene daha da arttırılırsa iş daha da zorlaşacak. En azından bu sene bu sistem uygulanmasın ve herkes ona göre çalışmaya başlasın bir sonraki sene için. Hızlı karar verilip ortaya kötü sonuçlar çıkmasını istemiyoruz.

Bugün Ceren imzanı bekliyor!

Ceren O bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YGS - LYS KALDIRILMASIN». Ceren ve imza atan diğer 202 kişiye katıl.