İETT'nin 448 Yenibosna-Mimarsinan hattı zulmü sona ersin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kullananlar çok iyi bilirler ki İstanbul'un en pahalı ve rezil otobüs hattı İETT'nin 448 numaralı Yenibosna-Mimarsinan otobüs hattıdır. Hattın ulaşım ücreti 4 liradır. Aylık Mavi kart geçmemektedir. Başka bir İETT ulaşım aracına aktarma kabul edilmemektedir. Metrobüs Tüyap-Söğütlüçeşme arası bile mesafe olarak 3 katı olmasına rağmen 3.85 liradır. Bu hattan mesafe olarak daha uzun olan Kadıköy-Pendik hattı bile 2.60 liradır. Bu hat neden 4 liradır? Üstelik Mimarsinan-Mimaroba-Sinanoba-Güzelce halkı bu hatta mahkumdur. Ücretinden daha çok hizmet veren ilkel, klimasız, koltukları rahatsız edici Özel Halk Otobüsleri İstanbul'a yakışmamaktadır. Otobüsler oldukça eski, çoğunda klima bulunmamaktadır. Klima bulunan tek tük otobüsler de ise klima açılmamaktadır. Yaz aylarımız kabus şeklinde geçmektedir. Yaşlısı, çocuğu, hamilesi, hastası her gün rezil olmaktadır. Şoförleri eğitimsiz, kaba ve sigara yasağına uymamaktadır. Ayrıca 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartı olan insanlar kasıtlı olarak araçlara alınmamaktadır. İstanbul'un hem en yüksek ulaşım bedelini ödemek bunun karşılığında rezil ötesi bir hizmet almak insanları çıldırtmaktadır. Bu hatta İETT'nin son model konforlu otobüslerini koymak zor mudur? Bu bölge halkına bu zulüm neden yapılmaktadır? İnsanlar bu ilkel otobüsler de balık istifi yolculuk etmek zorunda mıdır? Buraya neden İETT otobüsü konulmamaktadır? Aylık mavi kart neden geçmemektedir? Niçin başka bir taşıta aktarma yapılamamaktadır? Yetkililere sesimizi duyurmak için bu kampanyayı başlatıyorum. Sen de imzanı at, destekle bu zulüm son bulsun!

Bugün Fethi imzanı bekliyor!

Fethi Çağıl bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YETER! İETT'nin 448 Yenibosna-Mimarsinan hattı zulmü sona ersin!». Fethi ve imza atan diğer 229 kişiye katıl.