YETER! ÖLMEK İSTEMİYORUZ.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Herkese merhaba;

Bu gece yaşanan çok ama çok üzücü bir kazanın haberini aldığımda adeta yıkıldım. Türkiye' de motosiklet kullanıcılarından hemen herkesin tanıdığı ve bildiği "Altın Elbiseli Adam" olarak tanınan "Barkın Bayoğlu" abimizi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında kaza sonucu kaybettiğimizi öğrendik.

Bizlere 'Hayati Bilgiler' köşesinde sayısız videolarıyla motosikleti sevdiren, cesaret veren ve kendimize olan güvenimizi artıran sempatik, güler yüzlü, altın kalpli biriydi. Ancak sonunda onu da yitirdik.

Özellikle ülkemizde ve İstanbul' da motosikletleri 'Taşıt' yerine koymayan, sorumsuz, umursamaz, saygıdan, insan sevgisinden yoksun ve ölüme sebebiyet vermekten hatta öldürmekten vicdan azabı duymayacak kadar canavarlaşmış maalesef o kadar çok araç sürücüsü var ki;

Hemen her gün işe, okula, markete, geziye vs. gitmek için keyifle bindiğiniz ulaşım aracınız motosikletinizin aslında bizim yürüyen tabutumuz olmadığını ve halk arasında "Abi motor çok tehlikeli yeaavv, kaporta sensin bikere" diyerek buna alıştırılamayacağımızı, korkmadığımızı, korkmayacağımızı, ısrarla;  yaz - kış, ilkbahar - sonbahar farketmeksizin süreceğimizi beyan etmek isteriz.

Artık otomobil, kamyon, otobüs, minibüs, tır sürücülerinin, dikkatsiz yayaların, kuralsız - sorumsuz insanlar yüzünden ÖLMEK İSTEMİYORUZ !

Çünkü motosiklet sürücüleri  daha dikkatli, daha cesur ve daha özgür insanlardır. Motosiklet sürerken hayatta kalmaya çalışmak için fazladan çaba göstermek İSTEMİYORUZ! En az trafikteki tüm araçlar kadar HAKKIMIZ olduğunu , bizlerin birer ailesinin olduğunu son ve en önemlisi bizlerin de bir CAN TAŞIDIĞIMIZI UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN !

Trafik kültürümüzün geliştirilmesini, belli bir seviyeye getirilmesini, bu uğurda her kademede eğitim verilmesini, uzun süre kayıt yapabilen araç kameralarının zorunlu hale getirilmesini, ehliyet alımlarının bu kadar basit olmamasını, trafikteki bütün sürücülerin trafik kurallarını bildiklerinden, yalnızca fiziksel olarak değil psikolojik olarak da sağlıklı olduklarından, kesici-delici veya silah taşımadıklarından emin olunmasını ve takibinin yapılmasını,  son olarak da trafik denetimlerinin daha sık, taviz verilmeden sürekli olarak yapılmasını istiyoruz!

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Kırdaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YETER! ÖLMEK İSTEMİYORUZ.». Ali ve imza atan diğer 248 kişiye katıl.