Kampanya Kapatıldı

Yerler farklı olaylar hep aynı. 13 yaşındaki kıza tecavüz etti. İDAM!

Bu kampanya 249 destekçiye ulaştı

Bugün duyduğumuz kaçıncı tecavüz haberi bilmiyoruz.  Muhtemelen son da olmayacak. Belki bu başlatılan kampanya da son olmayacak. Ancak bir şeyi çok iyi biliyoruz ki zulme sessiz kalırsak bizde en az zalim kadar suçluyuz. Bu kampanyada muhatap mercilere ulaşmadan yok olursa hepimiz mesulüzdür. Belki bugün bu olay tanımadığımız birilerinin başına geldi kaldı ki mağdur aile de bir önceki haberde duyduğunda aynı şeyi düşünüyordur. İlla ki bizim canımız yanıp ondan sonra mı feryat figan etmemiz gerekir. Yetkili mercilere şimdiden teşekkür ederiz bizi dikkate aldığı için.

Olay Sakarya Arifiye’de minibüsçünün 13 yaşındaki kıza 3 saat boyunca etmesi okula gitmesinin ardından  başına gelenleri öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Öğretmende derhal polise intikal etti. Çocuk korumaya, zanlı ise gözaltına alındı.

Belediyeden emekli olan ve otobüslerde şoförlük yaptığı öğrenilen Ş.D. adlı kişinin, ailesi yoksul olan ortaokul öğrencisi M.E. ile “Belediyede çalışıyorum. Ailene yardım ederim” diye iletişim kurduğu bir süre sonra da aracına bindirerek götürdüğü yerde tecavüz ettiği öne sürüldü.
Olayı öğretmenine anlatarak yardım isteyen M.E. koruma altına alındı. Gözaltına alınan Ş.D’nin sorgulaması ise sürüyor. Bu arada, küçük kızın inşaatlarda çalışan babasının yıllar önce yaşamını yitirdiği, ailenin bazı çocuklarını devlet korumasına vermek zorunda kaldığı öğrenildi.

Bu arada, mağdur ailenin komşuları olayın örtbas edileceği endişesiyle sosyal medyadan zanlının fotoğrafının da yer aldığı paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Bugün Vicdan imzanı bekliyor!

Vicdan Sahibi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yerler farklı olaylar hep aynı. Tecavüzü durduracağız!TECAVÜZE İDAM!». Vicdan ve imza atan diğer 248 kişiye katıl.