Kampanya Kapatıldı

YEREL (ATA) TOHUMUNA SAHİP ÇIK

Bu kampanya 5.479 destekçiye ulaştı

''YEREL TOHUM YOKSA GELECEKTE YOK '' diyerek;

Yüzyıllardır atalarımızdan bizlere kadar gelen, zengin genetik hazinesine sahip yerel (ata) tohumlara sahip çıkarak yok olmasını engellemeliyiz. Bizler de gelecek nesillere yerel tohumları aktararak görevimizi yerine getirip, yüzyıllarca sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. Bu konuya duyarsız kalmamalıyız. Kısır hibrit ithal pahalı tohumlardan vazgeç.

Yerel ( ata ) tohum neden önemli? O bölgenin hava şartlarına uyumlu, hastalıklara ve kuraklığa karşı dirençli, genetiği zengin, lezzetli ve besleyici değeri yüksek olduğu için yerel (ata) tohumu önemlidir. Türkiye'nin ithal tohum faturasının kabarmasına dur diyelim. Son 15 yılda sadece ithal tohumun bize faturası 350 milyar T.L. buna ithal gübre ve tarım ilaçları dahil değildir. Çiftçilerimizin ekonomisine de katkı sağlayıp sağlıklı nesiller yetiştirilmesini desteklemeliyiz.

Bugün 1881 imzanı bekliyor!

1881 Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YEREL (ATA) TOHUMUNA SAHİP ÇIK». 1881 ve imza atan diğer 5.478 kişiye katıl.