Petition Closed
Petitioning Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal

Yeniçiftlik Belediyesi: Atılan köpeklerin geri getirilmesini istiyoruz

Yeniçiftlik Belediyesi Bakımevi'nden yok edilen köpeklerin atıldıkları yerlerden geri getirilmesini, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve bakımevinin yönetmelik koşullarına uygun hale getirilmesini talep ediyoruz.

Letter to
Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal
Tekirdağ ili sınırları içerisinde bulunan, Yeniçiftlik Belediye Garajı’nda kurulan Yeniçiftlik Belediyesi’ne ait hayvan bakımevinde 80’e yakın sahipsiz sokak hayvanı (köpek) barınmaktaydı. Bu hayvanlar Yeniçiftlik Belediyesi sınırları içinden, söz konusu bakımevinde görevli bulunan Mustafa Kızılcıklı ve beldede ikamet eden vatandaşlar tarafından toplanıp bakımevine götürülen köpeklerdi.
Bu sahipsiz hayvanlar, bakımevinde gönüllü hayvanseverler tarafından belirli aralıklarla ziyaret edilmekte, hayvanların beslenmesi bakımı ve tedavileri yapılmaktaydı.
Gönüllü hayvan severler en son 20 Ocak 2013 tarihinde Yeniçiftlik Hayvan Bakımevi’ne ziyarette bulunmuş ve 80’e yakın sahipsiz hayvanı besleyip bakımevinden ayrılmıştır.
28 Ocak 2013 tarihinde Yeniçiftlik Hayvan Bakımevi’ne gelen hayvanseverler, barınakta sadece 9 köpeğin kaldığını, geri kalan hayvanların kayıp olduğunu görmüştür.
Kaybolan hayvanların bulunması için çevre mahalde kendi imkanlarıyla arama çalışmaları başlatan hayvanseverler, 3 Şubat 2013 tarihinde Yeniçiftlik Bakımevi’nden yaklaşık 20 km uzaklıktaki Karaevli Köyü’nde, bir çoğu otoyolların kenarında aç ve bakımsız bir halde dolaşır halde olmak üzere, bakımevinden atılmış bulunan 20’ye yakın köpeği bulmayı başarmıştır. Geri kalan köpekler ise hala kayıptır. Akıbetleri belli değildir.

Yukarıda anlatılanlar ışığında söz konusu sahipsiz hayvanların derhal bırakıldıkları yerden alınarak koruma altına alınmasını, olayın tekrar etmemesi için sorumluların tespit edilerek haklarında gerekli işlemin yapılmasını, Yeniçiftlik Hayvan Bakımevi’nin ivedilikle Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin 22. vd maddelerinde yer alan koşullara uygun hale getirilmesini istiyor, YENİÇİFTLİK BELEDİYESİ'Nİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ