İlkokul,ortaokul ve lisede öğrencilerin saç uzatmasına karışılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ben,başlıkta belirtmiş olduğum konudan şikayetçi olan,öğretmeni sayesinde sevdiği saçları zorla kısaltılmış bir erkek öğrenciyim.Bu ilkokulda ve ortaokulda iken de oldu,hep devam etti.Bir okulda serseriler cirit atarken erkek öğrencilerin saçlarına karışılıp disiplinden söz edilmesi okul önceliğini şaşırmaktır.Her öğrenci saçını uzatmakta ve istediği şekli vermekte özgür olmalıdır,özellikle-lise ve ortaokul öğrencileri saçlarını kestirmeleri için öğretmenler veya müdür tarafından tehdit edilip zorla saçını kestirmeye çalıştırılıyor.Ben buna dur demek istiyorum ki bu kampanyayı başlatıyorum.Pek büyük bir sorun olarak görülemeyebilir dışarıdan,ancak bu olayı disiplin cezası vermeye kadar götüren insanlar da var.Anayasa'mızda da öğrencilerin saç uzatmalarını engelleyen bir madde bulunmadığından dolayı,okul idarelerinin sergilediği bu tutum kanunlara aykırı bir davranıştan ibarettir.Aynı dertten muzdarip öğrenci kardeşlerimin bu kampanyanın arkasında duracağına inanıyorum.Bir öğretmen veya bir müdür,farketmez,herhangi bir yetkili için asla disiplinde saç uzunluğu ve şekli söz konusu olmamalı,çocuğa verilmesi gereken manevi değerler ve bilgiler ön planda ve daim tutulmalıdır.Aksi takdirde çocuğun özel hayatına girmiş ve kendi vücudunda zorlama yöntemi ile değişiklikler yapmış bulunurlar.Öğretmen ve müdürler saçlara karışmamalı,yalnızca onlara vermeleri gereken değeri vermelilerdir.Ahlaklı,kendini bilen,ideal bir lise öğrencisi düşünün ki,bu öğrenci saçını uzatmaya kalksa disiplin adı altında saçma bir şekilde öğrenciyi ilkokul çocuğuna benzetecek bir traş ister ve saçına kafayı takar.Bence bu saçmalıktan başka bir şey değildir.Bunu okuyan kişi öğrenci olsun olmasın fark etmez,bana hak veren herkesten bu kampanyaya desteğini bekliyor,destekleyenlere ise can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.Sağlıcakla kalın.

Bugün Doğukan imzanı bekliyor!

Doğukan Özkul bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yeşilbağ : İlkokul,ortaokul ve lisede öğrencilerin saç uzatmasına karışılmasın!». Doğukan ve imza atan diğer 15 kişiye katıl.