Yeşil metrobüs istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1900 yılında dünya nüfusunun yalnızca %13’ü şehirlerde yaşamaktaydı. Yapılan tahminlere göre 2020 yılında dünya nüfusunun %56’sı; 2050 yılında ise %70’i şehirlerde yaşıyor olacak.  Dünya topraklarının yalnızca %2'sini oluşturan kentlerde yaşayan insanlar, kaynakların 4/3'ünü tüketmektedir. Bu sebeple, özellikle kent yönetimlerinde çevre ve insan odaklı kent sistemlerine duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artış göstermektedir.

Hem ülkemizde hem de dünya genelinde sürdürülebilirliği sağlayabilmek için başta doğal kaynakların kullanımı olmak üzere enerji, ekonomi, yönetim, ulaşım, altyapı, çevre, sağlık ve eğitim gibi pek çok alanda teknolojik altyapı sağlanıp, çeşitli projelerle çevre ve insan odaklı yönetim sistemleri desteklenmeye başlanmıştır. Yapılan bu projelerden yalnızca birine örnek olan ''ENLİL'' projesinde Topkapı İstasyonu yakınına konulan türbinlerle metrobüslerin geçiş esnasında oluşturduğu rüzgâr yakalanarak enerjiye çevrilebilmektedir. İki şeritli yolun ortasına konulan türbinler iki yönden de rüzgârı alıp enerjiye çevirebiliyorken, yalnızca metrobüs hattında 20 bin haneye yetecek elektrik potansiyeli mevcut olmakla beraber bu sistemin tüm ulaşım ağlarında kullanılarak yenilenebilir enerji ile sürdülebilir bir teknoloji, geleceğimizi teminat altına alabilmek için uygulanması gereken projelerden yalnızca biridir.

İmza kampanyamıza destek vererek, bu projenin ulaşım ağlarının tamamında uygulanmasını destekleyip yenilenebilir enerji ile geleceğimize bir umut olabilirsiniz. Yasemin ALTUNYAY ile beraber yürüttüğümüz kampanyamızı desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz.