PERMOHONAN KEBENARAN AKTIVITI MEMANCING DARI KERAJAAN MALAYSIA

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Ubfs Caster started this petition to Government of malaysia Yb dato ismail sabri yaakob and

Assalamualaikum/salam sejahtera DATO/YB,saya mewakili pemancing-pemancing seluruh malaysia memohon serta meminta jasa baik DATO/YB untuk memberi kebenaran melakukan aktiviti memancing sama ada di darat mahupun di laut,sejak aktiviti memancing tidak dibenarkan telah banyak memberi kesan dikalangan pemancing/peniaga alat pancing/penyewa bot & juga youtuber yang bergantung hasil pendapatan tetap & juga pendapatan sampingan melalui aktiviti memancing ini.perlu di ingat aktiviti memancing bukanlah sekadar hobi atau aktiviti beriadah semata-mata bagi sesetengah pihak,pemohonan ini juga diambil kire memandangkan aktiviti berjoging & berbasikal adalah di benarkan & adalah sangat tidak adil & berat sebelah bagi pihak kami serta menimbulkan pertikaian,untuk makluman DATO/YB aktiviti memancing juga tidak bersentuhan sama seperti berjoging & berbasikal.seperti slogan kerajaan “mendengar keluhan rakyat”,di harap DATO/YB dapat mempertimbangkan permohonan kami.

#KitaJagaKita

0 have signed. Let’s get to 7,500!