Yassıtaş Köyü orta okulu yeniden açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Değiştirebiliriz!...

Günümüze kadar binlerce öğrencinin benim de mezun olduğum Yassıtaş Köyü (Mahallesi) orta okulumuz yetersiz sayıda öğrenci olması gerekçesiyle kapatılmış. Mevcut öğrenciler de taşıma sistemiyle Meşebükü’ndeki okula gönderilmişler.

Devlet okulunu devletimiz kar amacı güden bir kurum olarak mı görmektedir ki, az öğrenci var diye okulu kapatır ve öğrencileri başka bir okula taşır? Aldığım duyumlara göre okulda görev yapan öğretmenler de velilere “Burada çocuğunuz bir şey öğrenemez” diye tek tek telkinde bulunmuşlar.

Okulun kapanması demek, artık köyde yaşayan çocukların da köyünden, toprağından bağı koparılarak şehirlere göçü hızlandıracaktır. Zaten tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelmiş durumdayız.

Gelin okulumuzu geri kazanalım. Yöneticilerin keyfi uygulamalarına dur! Diyelim. Dünyada bunun çok örneği var. Örneğin Japonya’da lise öğrencisi bir kız için okulu bitene kadar zarar eden tren hattını açık tuttu. Hatta sefer saatlerini o öğrencinin ders saatlerine göre ayarladılar. Bu bizlere Japonların vatandaşlarına (bir kişi dahi olsa) verdiği değeri gösterir.

Bugün Emir imzanı bekliyor!

Emir Gündoğdu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yassıtaş Köyü orta okulu yeniden açılsın». Emir ve imza atan diğer 201 kişiye katıl.