0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Onca sınavlara girip bin bir emekle üniversite okuyarak elde ettiğimiz diplomalarımızın, kim olduğu belli olmayan (Ankara’nın Sincan İlçesi’nde İrfan isimli bir kişi) kişilerden alınan sahte diplomaların önüne geçilmesine seyirci kalmamak adına bu kampanyayı başta biz öğretmenler ve tüm duyarlı vatandaşlarımızın imzasına sunuyoruz.

Toplum vicdanında yapılan en ağır suçların affedilebileceği ve öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin değerinin bu kadar ayaklar altına alınabileceği izlenimini doğuran bu hareketin cezasız kalması, ileride tekrarlanmasının da önünü açabileceğini düşünmekteyiz.

Gerekli adli soruşturma yürütülmüş olmasına rağmen yapılan yargılamada kişi suçunu tüm açıklığıyla itiraf etmiş olmasına rağmen mahkeme davayı beraatle sonuçlandırmış ve üstünü kapatmıştır.

Davaya konu olan bu kişinin hem işlediği suçun karşılığı olarak ödeyeceği ceza hem de 19 yıl boyunca aldığı maaşları ve ödemeleri ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı)'a bağış olarak ödemesini talep etmekteyiz.

Aşağıda konuya dair bilgileri birçok web sayfasından da ulaşabileceğiniz gibi okuyabilirsiniz.

""OLAYIN ORTAYA ÇIKIŞI
İddiaya göre güncelleme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kendisini 19 yıl önce Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuş gibi göstererek öğretmen olan Rukiye G.S.'nin bazı belgeleri üzerinde tarih ve sayı olmadığını belirledi. Bunun üzerine Rukiye G.S.'den 19 yıllık öğretmenlik diploması ve sistemde yer alan bazı belgeler istendi.

4 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Mahkeme heyeti yine 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan ise sanık Rukiye G.S.'nin TCK'nın 158/1-d maddesi uyarınca da cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılamada atılı suçtan yasal unsurların oluşmadığı anlaşıldığından beraat yönünde karar kıldı.""

Bugün Nural imzanı bekliyor!

Nural Edizsoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yargıtay Başkanlığı: 19 Yıl Sahte Diplomayla Öğretmenlik Yapan R.G.S. Yeniden Yargılansın, Hak Yerini Bulsun...». Nural ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.