OKULUMUZU GERI ISTIYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Isparta ili, Yalvaç ilçesi, Tokmacık Köyümüzdeki 3 bağımsız bina olarak yer alan okulumuz depreme dayanıksız diye gerekçe gösterilerek 2020 yılında bosaltılarak yıkıldığından, köyümüz çocuklarının eğitim ve öğretim görebileceği başka bir okul binası da olmadıgından acilen yeni yapılacak bir okul binasına ihtiyacımız vardır. Küçük yaşlarda ki çocuklarımızın bir başka koye ya da beldeye hergün götürülüp getirildiği bu taşımalı eğitim statüsünden çıkarılarak bir an evvel kendi köyümüzde ve kendi okul binamızda eğitim görmelerini istiyoruz.

Günümüzde zaten işsizlik ve benzeri sebeplerden dolayı devamlı göç verme eğiliminde olan köyümüz, bugünkü yaşadığı  eğitim öğretim konusundaki sıkıntılarından dolayı da dışarıya daha fazla göç verme riskiyle karşı karşıya kalmıştır. Dolasıyla bu durumu ilgili kişi ve makamların dikkatine sunmak istiyor ve okulumuz binasının en yakın zamanda geri yapılmasını istiyoruz.

Gereken islemlerin yapılmasını makamınızdan saygılarımızla arz ederiz.

Ümit Süleyman ARIDURU

15/02/2021 Tokmacık Köyü Yalvaç/ISPARTA