Yalova Arboretum’unu Kurtaralım Toprak Dede’nin Emaneti Olan Ağaç Müzesi Tehtit Altında

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Yalova Belediyesi ve tarafına dilek denizdelen bu kampanyayı başlattı

Toprak Dede’nin emanetine sahip çıkılmayacak mı? Dünya’daki 14 Ağaç Parkından biri olan, yedi bin değişik ağaç türünü barındıran müze yok olmaya mahkum...

Senede 15 bin çıvarında ziyaretçilerin ödediği giriş ücreti de müzenin 5 kişi kalan personelin aylıkları, elektrik, su, motorların akaryakıt ihtiyacını karşılamayınca  kapılarına kilit vurulmasına karar verildi. 13.5 dönümlük milyonlarca lira değerindeki arazisini bir vakıf kurarak yeni nesillere bağışlayan Hayrettin Karaca'nın ülkemize armağanına sahip çıkılmasını isteyen Yalovalılar, "Yalova valiliği, Yalova belediyesi bu değeri para ile ölçülemeyecek müzenin açık kalmasını sağlamalıdır.

İlerleyen yaşı ile birlikte sağlık sorunu yaşayan Türkiye'nin Toprak dedesinin "göz bebeğim" dediği Karaca Arboretum’u ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor.

Yalova valiliğinde maddi imkanlar var. Elektrik,su,alet,ilaç,gübre gibi hizmetleri karşılarsa Müzenin kapısına kilit vurulmaz…Yalova'yı idare edenler bir an evvel harekete geçmeli.

Hayrettin Karaca tarafından kurulan ve dünya'nın sayılı canlı ağaç müzesi, kapılarına kilit vuruyor. Kapanma durumunda olan Arberetum dünyanın sayılı 14 Arberetumundan biri.

Karaca Arboretum (ağaç parkı) Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuş, bugün yaklaşık 7000 civarında değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formunu barındıran ağaç parkı ekonomiye yenik düştü.

Türkiye’nin ilk özel Arboretumun’da dikkate değer koleksiyonları, Acer, Prunus, Malas, Magnolia, Quercus, Betula, Pinus, ağabeyes, Picea cinslerine ait önemli birçok tür ve kültür formunu barındırıyor.

Bizim isteğimiz çocuklarımızın geleceği için yaşam alanlarımızı korumak #nefesalamıyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.