Başarı sınav takvimiyle doğru orantılıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafına İslami İlimler Öğrencileri bu kampanyayı başlattı

04.01.2021

YALOVA ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Fakültemizin İslami İlimler Bölümü %100 Arapça Öğrencileriyiz bizler. Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde pandemi ilan edilmiş ve yükseköğretim kurumları uzaktan eğitime geçiş yapmıştır. Bu geçişle beraber uzaktan eğitimin dezavantajları da gözler önüne serilmiştir. Bu dezavantajlar başlıca internet sorunu, evlerin eğitime elverişli olmaması, öğrenci ve öğretmen arasındaki kontağın kopmasıyla beraber eğitimin içselleştirilememesi gibi sorunlardır.
    Ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen bizler düzenli çalışmalarımıza devam ettik, derslere katılmaya özen göstermeye çabaladık. İçimizde interneti olmayanlar, sınava giremeyenler, girip sınav sorularını göremeyenler öyle ki gün içerisinde üç sınava girenler dahi olmuştur. Hatta soru havuzundan dağıtılan soru kimilerine ikişer üçer kez gelmiş adaletsizlikten kaçmaya çalışırken bazı adaletsiz sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bildiğiniz üzere pek çok fakülte öğrencinin aktifliğini artırması bildiklerini içselleştirmesi adına son ders ile sınav haftası arasına bir hafta gibi süre koyar veyahut sınavları hafta sonu yapmamayı tercih ederler. Bu kolaylığı ise bizim üniversitemizin hukuk fakültesi iki haftaya yayarak ve hafta sonları sınav yapmayarak öğrencilerine kolaylaştırılmış sınav sunmaktadır. Ancak biz hem yabancı dilde eğitim alıp, hem kısaltılan ders saatleriyle beraber geçen seneyle aynı müfredatı görmek, hem gün içerisinde bir sınavdan fazlasına girmek, hafta sonları sınav olmak, hem de sınavları bir hafta gibi kısa bir sürede bitirmeye çabalamak zorunda kaldık. Bu ise bizi ziyadesiyle yordu. Ve en önemli problemlerden biriyse haftaya başlayacağını düşündüğümüz sınav tarihlerimiz hala açıklanmamıştır. Hangi gün kaç sınava gireceğimiz düşüncesini artık zihinlerimizde taşımak istemiyoruz.
     Sonuç olarak bu kadar zor bir dönemden geçerken, hocalarımız, fakültemiz ve öğrenciler olarak biz bu kadar çabalarken sınav tarihlerinin daha erken ilan edilmesini, aynı gün içerisinde birkaç sınava değil zamana yayılmış bir sınav takvimini veyahut bilgilerimizin içselleşmesi adına final sınavlarından önce bize müddet tanınmasını diğer fakülteler kadar bizim de hak edebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim için çabaladığınızı biliyoruz ve zor şartlar altında eğitim görürken yabancı dilde eğitim aldığımızı da göz önünde bulundurarak biz öğrenciler ve siz akademisyen hocalarımız adına gereğinin yapılmasını ve doğru kararın verilmesini rica ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.