Petisyen Sokongan Kepimpinan Dato Ahmad Rizal Terhadap Kumpulan PPPNP

0 have signed. Let’s get to 500!

1. Kumpulan Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP@SADC) telah diperbadankan pd 1973 dan beroperasi sepenuhnya pd 1974.
  2. sepanjang tempoh 45 tahun sejak penubuhannya, PPPNP telah melakar pelbagai kisah suka dan duka.
  3. Dengan berbekalkan initial grantt drpd kerajaan negeri berjumlah RM 1 juta pd awal penubuhannya, PPPNP terus bergerak maju ke hadapan dgn sendirinya TANPA bantuan drpd mana mana pihak
  4. PPPNP  secara dasarnya ditubuhkan utk membantu masyarakat dan rakyat Negeri Perak secara amnya melalui bidang pertanian dan hingga kini, sektor perladangan iaitu kelapa sawit telah menjadi tulang belakang kpd PPPNP utk trus bertahan.
  5. 45 tahun telah berlalu, beberapa siri pertukaran kepimpinan jua turut dilihat di dalam PPPNP. Terkini, Dato Ahmad Rizal bin Abdul Rahman merupakan nakhoda kpd lebih 2000 anak buahnya di seluruh Negeri Perak.
  6. tidak dinafikan, dgn menggunakan suara rakyat pd PRU 14, Kerajaan BN terdahulu telah berjaya ditumbangkan
  7. dan terkini, mcd sendiri telah mula menjual nasi lemak di dalam rangkaian restoran makanannya yg mana sesuatu yg di anggap mustahil pd satu ketika dahulu
  8. akan tetapi kami di PPPNP tetap bertegas dan berdiri teguh bersm barisan pengurusan dan kepimpinan sedia ada. Jgn di ganggu perjalanan kegemilangan kami di PPPNP. seandainya ELEMEN POLITIK telah dipisahkan drpd FELDA DAN FELCRA, HORMATI DI PPPNP DAN KEKALKAN NAKHODA KAMI. JANGAN ADA CUBAAN UNTUK MEMBAWA MASUK POLITIK KE DALAM ORGANISASI INI
  9. 8 tahun beliau bersama PPPNP telah membawa makna yg besar bg seluruh sejarah PPPNP. 8 tahun beliau di PPPNP TELAH MENYELESAIKAN PELBAGAI MASALAH YG DICETUSKAN GENERASI TERDAHULU
  10. oleh itu, cukup hanya kami berniaga dan membantu rakyat Negeri Perak seperti mana yg kami lakukan setiap hari.

Today: inchik is counting on you

inchik kerol needs your help with “YAB Ahmad Faizal bin Dato Azumu: Petisyen Sokongan Kepimpinan Dato Ahmad Rizal Terhadap Kumpulan PPPNP”. Join inchik and 207 supporters today.