Yaşamak İstiyorum. İmmunoterapi ilaçları SGK Tarafından Karşılansın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

40 yaşındayım. 5 ay önce akciğer adenokarsinom tanısı aldım. Maalesef hastalığım kemoterapiye cevap vermedi. Sağlık Bakanlığı'ndan İmmunoterapi onayı aldım ve hastalığımın başından beri pozitif düşünen biri olarak umutluydum.

Ancak bu ilacın her ay 35 bin lira tuttuğunu ve SGK tarafından karşılanmadığını öğrendiğimde yıkıldım.

Yaşamak istiyorum ve yaşamam için opdivo adlı ilaca ihtiyacım var.

5 aydır bu hastalıkla, hayatım boyunca akdeniz anemiesiyle ve şeker hastalığımla mücadele ederken hiç yılmadım, hiç ağlamadım. Çevremde pozitif kişiliğimle bilinirim. Ama 15 yıldır pedagog olarak hizmet ettiğim devletin, yaşamam için gerekli ilacı ödemeyeceğini öğrendiğimde gözyaşlarımı tutamadım. Bu gerçek bana hastalığımdan bile ağır geldi.

Biliyorum ki benim durumumda çok fazla kişi var. Kanser hastaları olarak artık devletimizin yanımızda olduğunu bilmek istiyoruz. Bir yandan hastalıkla mücadele ederken, diğer yandan yaşam umudumuz olan bu ilaçlar için davalar açarak hukuki mücadele vermek istemiyoruz.

Hem kendim, hem de benim durumumda olan tüm hastalar için immunoterapi ilaçlarının SGK kapsamına alınması için bu kampanyayı başlattım.

Ben sadece yaşamak istiyorum.