Tiden går – lös fallet Raymond nu!

0 have signed. Let’s get to 1,000!


Pastorn Raymond Koh är försvunnen sedan februari 2017, då han fördes bort på öppen gata. Efter en polisutredning som inte gav några svar gjorde Kommissionen för mänskliga rättigheter i Malaysia en egen utredning, som visade att Raymond antagligen kidnappades av en specialstyrka inom den malaysiska polisen. Men än vet ingen var Raymond är. I snart fyra år har hans hustru Susanna och hans tre barn fått leva i ovisshet kring hur deras make och pappa mår och var han befinner sig.

Tiden innan kidnappningen förhördes både Raymond och Susanna ett flertal gånger av polisen, efter att muslimska ledare hade uppmärksammat arbetet i parets kyrka. Bland annat deltog malajer i församlingens verksamhet, och det är förbjudet att evangelisera för dem i Malaysia. Kort därefter kidnappades alltså pastor Raymond, en ledare inom en religiös minoritet, av statliga representanter. Fallet med Raymond Koh är tyvärr inte unikt. I slutet av 2016 försvann även den shiamuslimska aktivisten Amri Che Mat samt Ruth och Joshua Hilmy, ett kristet par med muslimsk bakgrund.

Vi menar att det faktum att de fyra tillhör någon av minoritetsreligionerna i Malaysia har ett samband med deras försvinnanden och ser därför stora risker för landets minoritetsgrupper när det gäller mänskliga rättigheter, om förövarna får gå fria. Bakom dessa oklara försvinnanden finns dessutom familjer som förtvivlat våndas över älskade familjemedlemmar. De behöver få veta vad som har hänt. Vi kräver därför att malaysiska myndigheter väljer att stå upp för religionsfrihet, genom att utreda försvinnandena och ställa ansvariga till svars.

Ta ställning för Raymond och religionsfrihet i Malaysia genom att skriva under petitionen.