Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 78 destekçiye ulaştı

KONU: YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILACAĞI VE "TERCİH" MÜHÜRÜ YERİNE "EVET" MÜHÜRÜ'NÜN BASILMIŞ OLDUĞU OY VE PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILACAĞINA İLİŞKİN KARARLARININ KALDIRILMASI TALEBİDİR.

AÇIKLAMA: 16 NİSAN 2017 GÜNÜ YAPILAN HALK OYLAMASI İŞLEMİ DEVAM EDERKEN, SANDIK KURULLARINDAN, İLÇE SEÇİM KURULLARINDAN ÇOK SAYIDA MÜHÜRSÜZ VE/VEYA "TERCİH" YERİNE "EVET" YAZAN OY PUSULALARININ SEÇMENLERCE KULLANILDIĞI, BU DURUMDA YASALARA UYGUN OLMASI İÇİN NASIL İŞLEM YAPILMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE YÜKSEK SEÇİM KURULU'NA YAPILAN MÜRACAATLAR ÜZERİNE KURULUNUZ TARAFINDAN;

A- MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILACAĞI;

B- "TERCİH" MÜHÜRÜ YERİNE "EVET" MÜHÜRÜNÜN BASILMIŞ OLDUĞU OY PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILACAĞI KARARININ VERİLDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR.

YÜKSEK SEÇİM KURULU'NUN BU UYGULAMASI: ANAYASA'NIN 67. MADDESİNDE GÜVENCE ALTINA ALINMIŞ SEÇME HAKKINI VE 79. MADDESİNDE YER ALAN SEÇİMLERİN DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK KURALLARINI İHLAL ETMEKTE OLUP, SEÇME HAKKINI GÜVENCE ALTINA ALAN DİĞER ULUSLARARASI HUKUK KURALLARINA AYKIRI OLDUĞU GİBİ , AYNI ZAMANDA KURULUNUZUN YERLEŞİK KARARINA DA AYKIRIDIR. TÜM BU NEDENLERLE; KURULUNUZ YUKARIDA BELİRTİLEN KARARLARIN 298 SAYILI KANUNUN 131. MADDESİ UYARINCA KADIRILMASINA KARAR VERİLMESİNİ TALEP ETMEKTE ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR.

SONUÇ VE TALEP: YUKARIDA ARZ EDİLEN NEDENLERLE; YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARININ VE/VEYA "TERCİH" MÜHÜRÜ YERİNE "EVET" MÜHÜRÜNÜN BASILMIŞ OLDUĞU OY PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILACAĞINA İLİŞKİN KARARLARIN 298 SAYILI KANUNUN 131. MADDESİ UYARINCA KALDIRILMASINA KARAR VERİLMESİNİ SAYGILARIMIZLA ARZ VE TALEP EDERİM.

Bugün nur imzanı bekliyor!

nur çetiner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven: HUKUKA VE KANUNA AYKIRI SEÇİM SONUÇLARINI KABUL ETMİYORUZ. GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ». nur ve imza atan diğer 77 kişiye katıl.