Uzaktan Eğitim Hakkımız

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Yüksek Öğretim Kurumu tarafına Davut Karabulut bu kampanyayı başlattı

Uzaktan eğitimin en önemli faydası, öğrencinin herhangi bir şekilde zamana ya da mekana bağımlı kalmadan eğitim almasına imkan tanımasıdır. Örgün eğitim metodunda alınacak eğitimin, belirli bir zaman dahilinde tamamlanması gerekir.

Uzaktan eğitimde ise öğrenci günlük yaşantısını alacağı eğitim etkilemeden sürdürürken, bir yandan da eğitim çalışmalarına evinde ya da çalışma ortamında devam edebilir.

Öğretmen ve öğrencilerin fiziki bir mekanda birlikte olmak gibi bir zorunluluk bulunmadığı için, dersleri kaçırmak gibi yine zamana dayalı bir korku da bulunmamaktadır.

Maliyeti Azdır

Maliyet konusu da, yine uzaktan eğitimin faydaları arasında önemli bir yere sahiptir. Bir yandan mevcut işlerini bırakarak öğrencinin eğitim kurumuna gitmesine gerek kalmaması ve diğer yandan yol masrafı yapmaması nedeniyle, uzaktan eğitim almak daha az maliyetlidir.

Aynı zamanda kişinin alacağı eğitim ücretli ise, uzaktan eğitim metodunda ödemesi gereken ücret çok daha az olacaktır. Öğrencinin yüz yüze eğitime katıldığı durumlarda dışarıda yemek yemesi gibi diğer ek masraflar da, uzaktan eğitim sisteminde bulunmamaktadır. Yani kısaca başta yol masrafı olmak üzere, öğrencinin birçok masraftan tasarruf etmesi söz konusu olmaktadır.

Uzaktan Eğitim Daha Konforludur

Eğitime katılacak öğrencinin çalışma ortamını tamamen kendinin belirlemesi, öğrenciye konforlu bir ortamda çalışma yapma imkanı sunmaktadır. Öğrencinin çalışmalarını kendi evinden, işyerinden ve hatta toplu taşıma aracında dahi sürdürmesi mümkündür.

Bu da kişinin gündelik işlerini ihmal etmeden, daha rahat bir şekilde eğitim almasına imkan tanır. Öte yandan öğrencinin bu imkana sahip olması, hava koşullarından da etkilenmeden eğitimini sürdürmesine imkan vermektedir. Havanın çok yağışlı ya da sıcak olmasının, uzaktan eğitim alan kişiler için eğitime dayalı olarak herhangi bir önemi yoktur.

Esneklik

Uzaktan eğitimin faydaları arasında, eğitimin esnek bir yapıya sahip olması da sayabileceklerimiz arasındadır. Zaman açısından esnek olduğu gibi, öğrenme metotları ve eğitim için kullanılacak unsurlarında ağırlıklı olarak öğrencinin kendi inisiyatifinde olması daha geniş bir esneklik sunmaktadır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.