"Tıbbi laboratuvar Bilimi " lisans bölümü açılsın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Üniversitelerimizin yüksekokullarında bulunan "Tıbbi Laboratuvar" , "Tıbbi Laboratuar Teknikleri" ön lisans programından mezun olan öğrencileri mezun olduktan sonra mesleklerinde ilerlemek adına yapabilecekleri tek şey , zorlu bir serüven olan DGS sınavı bekliyor ve lisans bölümlerinin kontenjan sayısı da oldukça az .2 yıllık üniversitelerden mezun olan öğrencilerin üniversite mezunu sayılmadığı ve derecelerinin lise mezuniyetinden pek de farklı olmadığı ülkemizde her yıl binlerce öğrenci DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile 4 yıllık bir üniversiteye girmeye ve lisans tamamlama ile üniversite mezunu olmaya çalışmaktadır. 2 yıllık MYO önlisans diplomasını , 4 yıllık lisans diplomasına yükseltmek ülkemizde ortalama 3,5 – 4 sene ek eğitim gerektirmektedir.

Amerika'da bazı üniversiteler örgün lisans eğitiminin yanında kariyer yolu olarak sertifikalı tıbbi laboratuar teknisyenlerinin (MLT) eğitimlerini online geliştirmelerini sağlıyor . Online parça şu anda bir hastane laboratuvarında çalışan MLT kimlik bilgileriyle sınırlı. Program mezunu Tıbbi Laboratuvar Bilimleri alanında lisans derecesine sahip olmakla birlikte ve Tıbbi Laboratuar Bilimcisi (MLS) düzeyinde sertifika sınavına girmeye hak kazanıyor.

Öğrencilerin tıpkı Amerika ve Avrupa'daki gibi lisans eğitimini tamamlayarak kendi kariyerlerinde ilerlemek adına bir lisans bölümü olan, örgün " Tıbbi Laboratuvar Bilimleri " bölümü veya açık öğretim bölümü olarak üniversitelerimizde açılmasını istiyoruz.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Öğretim Kurumu: "Tıbbi laboratuvar Bilimi " lisans bölümü açılsın !». N ve imza atan diğer 60 kişiye katıl.