Üniversiteler Yüz Yüze Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

23.03.2020 tarihinden itibaren üniversitelerde uygulanan online eğitim hem hocaların notlarda adaletsizliğine yol açmış hem de yararlı bir eğitim sağlamamıştır. Virüsün yarattığı sorunlar psikolojik boyut kazanarak eğitimle birlikte bu sorunlar üst boyutlara ulaşmıştır.

Üniversitelerin yüz yüze olması hem notlandırma konusunda daha sağlıklı puanlanmasını hem de kaliteli bir eğitim sağlamaktadır.

Eğitimin online olması insanları tatillerden, düğünlerden, partilerden ve dışarıda maskesiz dolaşmasını engellemeyecektir. Tam tersine bunun olması insanları normal yaşamında nasıl davranıyorsa onun gibi davranmasına sağlayacaktır. Bu durum yine biz öğrencilerin zararına olacaktır. Çünkü eğitimden geri kalacağız ve bu bizim ilerleyen yıllarımızda mesleğimize etki edecektir.

Bu virüsle mücadelede tedbirlerin alınarak eğitim hayatına devam edilmesi gerekmektedir. Çünkü okula gitmeyen bir çocuk yine dışarıya çıkıp arkadaşlarıyla oynayacak ve yetişkinler yine tedbir almayıp virüsü iyice yaymaya başlayacaktır.

Üniversite okuyan bir gencin sabahlara kadar çalışıp aldığı yüksek not, çalışmayan kişilerle beraber aldığı notla eş değer olacaktır. Bunun yanında uygulamalı derslerden ötürü bir şey öğrenemeyen kişiler ilerde problemlerle karşılaşacaktır.

Eğitimin çöküşü bir milletin çöküşü demektir. Bu yüzden yüz yüze ve kaliteli bir eğitim için üniversitelerin açılması gerekmektedir.