Kampanya Kapatıldı

EĞİTİM FAKÜLTELERİNE ÇOCUK İSTİSMARI DERSİ GETİRİLSİN

Bu kampanya 54 destekçiye ulaştı

2014 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 11 bin çocuk cinsel istismara maruz kaldı.. Türkiye’de her 3 kız çocuğundan biri, erkek çocuklar da 5 erkek çocuğundan biri cinsel istismara uğramaktadır,bu acı gerçeğe  karşın çocuklarla en çok ilgilenen meslek grubu olan öğretmenlere çocuk istismarı konusunda hiç bir eğitim verilmiyor.Bir öğretmen adayı olarak söylemeliyim ki tacize uğramış bir çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiği,böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiği,bu konuda resmi prosedürün nasıl işlediği konusunda hiç bir fikrimiz yok.Bu nedenle YÖK ün çocuk istismarı adlı bir dersi eğitim fakültelerinin öğretim programlarına zorunlu ders olarak koymasını ve mevcut olan öğretmenlere ise hizmet içi eğitimlerde bu konunun öğretilmesini talep ediyoruz.

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yüksek Öğretim Kurulu : EĞİTİM FAKÜLTELERİNE ÇOCUK İSTİSMARI DERSİ GETİRİLSİN». Zeynep ve imza atan diğer 53 kişiye katıl.