Yüksek Lisans ve Doktora Adayları Mağdur Edilmesin.!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Yüksek Öğretim Kurulu ve tarafına Tuba TÜRK bu kampanyayı başlattı

01.12.2020 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edildiği üzere salgın nedeniyle ALES/2 ucu açık bir şekilde ertelendi.

Gerek yüksek lisans gerekse de doktora programları bahar dönemi başvurularına yakın bir zaman dilimi içinde ALES'e ilişkin bu karar eğitim hayatımızı sekteye uğratabileceği gibi zaman, emek ve hayallerimizi de çalmakta.

Bu süreçte adayların mağduriyet yaşamaması için;

1. ALES'in programlara başvurulardan önce yapılması ve başvuru tarihlerinin de buna göre düzenlenmesi,
  2. 2020-2021 bahar dönemi lisansüstü başvurularına mahsus olmak üzere, lisansüstü programa başvuruda diploma notu, bilim sınavı yahut mülakat şeklinde üniversitelerin kendi usulleriyle öğrenci alımı yapmasına ve ALES belgesini sonradan ibraz etmek üzere adayların şartlı kaydının yapılmasına karar verilmesi gerekmektedir.

Bu  baglamda yapılması gereken, programlara başvuru zamanının yakın ve kısıtlı olması nedeniyle acil durum olduğunu kabul ederek, yukarıdaki taleplerden birisi doğrultusunda karar verilmesidir.

Kampanyamızı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Desteğiniz için teşekkür ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.